Dagfinn Loken

Producer

Dagfinn Loken is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Kamilla and her Friend: The Sequel

1989 | Familiefilm, Avonturenfilm, Historische film

Verenigd Koninkrijk/Noorwegen 1989. Familiefilm van Grete Salomonsen. Met o.a. Veronika Flȧt, Dennis Storhøi, Agnete Haaland, Kȧre Kroppan en Silje Trones Lonsbeth.

Terwijl Sebastian (Storh[KL23]oi) onschuldig in de gevangenis zit wordt Sofia (Haaland) overvallen door de echte dief, Joakim Jensen (Kroppan). Kamilla (Flȧt) is getuige, maar kan toch niet verhinderen dat hij er met hun geld vandoor gaat. Na een wilde achtervolging wordt Joakim bij de kraag gegrepen. In de gevangenis komt het tot een confrontatie tussen Sebastian en Joakim. Ondanks het verbod gaat Kamilla toch Sebastian opzoeken in de gevangenis. Door het tonen van het leven in de gevangenis is dit vervolg dat onmiddellijk aansluit op de oorspronkelijke kinderfilm iets grimmiger dan voorgaande, maar toch is het nergens te angstwekkend voor de allerkleinsten. Het leven in een Noors dorpje begin 20e eeuw wordt zeer gedetailleerd weergegeven. Het einde is voorspelbaar, maar dat zal de doelgroep zeker niet kwalijk nemen. Kinderen worden niet steeds echt braaf voorgesteld, hun ondeugende kanten worden meermaals getoond. Salomonsen bewerkte het kinderboek van Kari Vinje ditmaal samen met Kristin Bjorvatn. Het camerawerk van Everet Bellano is bijzonder mooi. Dolby Stereo.

Kamilla and her Friend

1988 | Familiefilm, Avonturenfilm, Historische film

Verenigd Koninkrijk/Noorwegen 1988. Familiefilm van Grete Salomonsen. Met o.a. Veronika Flȧt, Dennis Storhøi, Agnete Haaland, Siljet Trones Lonsbeth en Helge Nygard.

Noorwegen, begin 1900. De achtjarige Kamilla (Fl[KA9]at) wordt opgevoed door haar rijke, maar hartvochtige tante Louise, die niets liever wil dan het meisje naar een internaat te sturen. Haar oom Ole heeft echter medelijden met het kind en laat haar in het geheim vertrekken naar Engstadt, op het platteland, waar Kamilla`s volwassen zus Sofia (Haaland) als meid werkt op een boerderij. Rond dezelfde tijd wordt kleermaker Sebastian K[KA9]ak (Storhøoi) ontslagen omdat hij zijn baas beledigde toen deze haast een kind met zijn wagen aanreed. Er blijft hem niets anders over dan bij zijn ex-baas het geld te stelen voor de overtocht naar Amerika. Op het perron waar Kamilla op de trein wacht wordt ze lastig gevallen door enkele kerels. Sebastian helpt haar. Ze missen de trein en ondertussen is de diefstal ontdekt en is de politie op zoek naar Sebastian. Via de bossen trekken ze samen naar Engstadt. Onderweg worden ze beroofd door een ontsnapte gevangene. De volgende dagen worden verschillende diefstallen vastgesteld in Engstadt. Onschuldige kinderfilm met wat spanning, humor en veel tederheid verteld. De kleine Flȧt is zeer ontwapenend, zodat ook volwassenen zich door haar zullen laten verleiden. Salomonsen baseerde het scenario op het kinderboek van Kari Vinje. Aantrekkelijke fotografie van Everet Bellano. Gevolgd door KAMILLA AND HER FRIEND: THE SEQUEL. Dolby Stereo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dagfinn Loken op televisie komt.

Reageer