Brian Kelly is regisseur, acteur en producer.
Er zijn 11 films gevonden.

The inspector Lynley mysteries: In the blink of an eye

2006 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 2006. Thriller van Brian Kelly. Met o.a. Catherine Russell, Sharon Small, Nathaniel Parker en Indira Verma.

De moord op paparazzofotograaf Peter Rooker leidt Lynley en Havers naar diens vroegere vriendin Melissa Booth, uitgeefster van een roddelblad. Heeft zij iets met de moord te maken of is er een verband met Rookers voogdij over een jonge Bosnische vrouw?

The White Pony

1999 | Familiefilm, Avonturenfilm, Drama

Ierland/Verenigde Staten/Italië 1999. Familiefilm van Brian Kelly. Met o.a. Warwick Davis, Olivier Gruner, Carly Anderson, Nathalie Anderson en Natalie Anderson.

Leah (Carly Anderson) is een typisch Iers stadsmeisje dat zich helemaal niet thuis voelt op de boerderij van haar oom waar ze haar vakantie doorbrengt. Tot ze op een dag de dwerg Lucky (Davis) ontmoet. Samen met Lucky verkent ze het platteland. Ze ontdekken een betoverende witte pony. Hiermee begint voor Leah een magisch avontuur dat haar en haar vriend de ware betekening doet begrijpen van echte vriendschap en moed. Een weinig originele, maar wel ontroerend uitgewerkte jeugdfilm over de vriendschap tussen een stadsmeisje, een marginaal personage en een dier. Het is allemaal redelijk voorspelbaar, maar toch zullen de personages (en vooral de pony) moeiteloos het hart stelen van kinderen. Bovendien kunnen we genieten van de prachtige Ierse landschappen en de schitterende muziek van Derek Sullivan die de knappe beelden van cameraman Ed Talavera onderlijnt. Het scenario, dat nog eens een rol van formaat toebedeeld aan Davis, werd geschreven door Laura Ambler. Dolby Stereo.

A Very Unlucky Leprechaun

1998 | Fantasy

Verenigde Staten 1998. Fantasy van Brian Kelly. Met o.a. Tim Matheson, Stephanie Lombardi, Danielle Lombardi, Lisa Thornhill en Warwick Davis.

VV.

Theremin: An Electronic Odyssey

1996 | Documentaire, Historische film, Muziek

Verenigde Staten 1996. Documentaire van Steven M. Martin.

VV.

Company of Killers

1970 | Misdaad

Verenigde Staten 1970. Misdaad van Jerry Thorpe. Met o.a. Van Johnson, Ray Milland, John Saxon, Brian Kelly en Fritz Weaver.

De scherpschutter Dave (Saxon) werkt voor Murder Inc. Hij wordt het doelwit van zijn opdrachtgevers en het politieapparaat, nadat er een politieman is neergeschoten. Het gegeven roept meer vragen op dan het kan beantwoorden. Scenario van Jack Neuman.

Berlin Affair

1970 | Thriller

Verenigde Staten 1970. Thriller van David Lowell Rich. Met o.a. Darren McGavin, Fritz Weaver, Claude Dauphin en Brian Kelly.

Een thriller over internationale intriges met goed acteerwerk in een verhaal over een organisatie van huurmoordenaars. De plot is echter buitengewoon ongeloofwaardig. Muziek van Francis Lai.

Drive Hard, Drive Fast

1969 | Misdaad

Verenigde Staten 1969. Misdaad van Douglas Heyes. Met o.a. Brian Kelly, Joan Collins, Henry Silva, Joseph Campanella en Karen Huston.

Vreemd moorddrama tegen de achtergrond van de professionele race-sportwereld. Een intrigante, Collins, betrekt een onschuldige man bij een plan van haar echtgenoot. De gebruikelijke complicaties en dubbele bodems in een slecht script dat ook de acteurs niet meer konden redden.

spara Spara, gringo

1968 | Western

Italië 1968. Western van Bruno Corbucci. Met o.a. Brian Kelly, Fabrizio Moroni, Keenan Wynn, Folco Lulli en Erika Blanc.

Een rancher geeft een revolverheld opdracht zijn zoon terug te brengen. Die is lid van een outlawbende. Hij slaagt er in de jongen uit de bende te halen, maar krijgt dan door dat de rancher de jongen op een verschrikkelijke wijze wil ombrengen, daar de jongen zijn zoon niet is doch het produkt van overspel van zijn vrouw. Het scenario van Corbucci en Mario Amendola is te slecht uitgewerkt om echt spannend te zijn. Kelly is vooral bekend als de vader uit de tv-serie FLIPPER.

Around the World Under the Sea

1966 | Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1966. Actiefilm van Andrew Marton. Met o.a. Lloyd Bridges, Shirley Eaton, David McCallum, Brian Kelly en Keenan Wynn.

Een bloedeloos verhaaltje over een reis in een onderzeeër, een gigantische zeeslang en ruzie onder de officieren wie nu het bevel voert. De enige vrouw aan boord is wetenschapper Dr. Maggie Hanford, gespeeld door Eaton, het sterretje uit Goldfinger.

Flipper's New Adventure

1964 | Familiefilm, Drama, Avonturenfilm, Jeugdfilm

Verenigde Staten 1964. Familiefilm van Leon Benson. Met o.a. Luke Halpin, Pamela Franklin, Helen Cherry, Tom Helmore en Brian Kelly.

Sandy (Halpin) krijgt te horen dat Flipper weg moet. Als gevolg van deze ontijding, verstoppen zij zich op een eilandje voor de kust. Ze stuiten op het luxe jacht van miljonair Helmore, waar drie ontsnapte gevangenen zijn familie gijzelen om hem te chanteren. Flipper en Halpin zijn natuurlijk de helden van de dag. Aangenaam voer voor jong en oud, gefilmd op de Bahama's en in Key Biscayne.

Thunder Island

1963 | Misdaad

Verenigde Staten 1963. Misdaad van Jack Leewood. Met o.a. Gene Nelson, Fay Spain, Brian Kelly, Miriam Colon en Art Bedard.

Een huurmoordenaar wordt aangenomen om een voormalig dictator van een Zuidamerikaans land die nu als banneling op een nabij gelegen eiland leeft te vermoorden. Een nogal ongewone doorsneefilm waar Jack Nicholson aan meeschreef.