Anjan Dutt

Acteur

Anjan Dutt is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

La nuit bengali

1988 | Drama

Zwitserland/Frankrijk/Verenigd Koninkrijk 1988. Drama van Nicolas Klotz. Met o.a. Hugh Grant, Shabana Azmi, Supriya Pathak, John Hurt en Soumitra Chatterjee.

De regisseur bewerkte samen met Jean-Claude Carri[KA2]ere de roman [KL]La nuit bengali[KLE] van Mirc[KA1]ea Eliade. Over de avonturen en teleurstellingen in de liefde van een verdwaalde Brit in de high society-kringen van Bengalen. De vele personages, de prachtige beelden en het schitterende straatdecor van Alexandre Trauner bieden tegenwicht aan een onge[KA3]inspireerd tempo en een zeer oppervlakkige karakterbeschrijving. Wel getuigt deze eerste (te?) ambitieuze film van een veelbelovend talent. Er is ook een Engelse versie. Er is ook een Engelse versie: BENGALI NIGHT.

Kharij

1983 | Drama

India 1983. Drama van Mrinal Sen. Met o.a. Mamata Shankar, Anjan Dutt, Sreela Majumder en Indranil Moitra.

Een echtpaar neemt een 10-jarig kind in huis als klusjesman. Na een koude nacht wordt het jongetje dood aangetroffen in de keuken. Alle betrokken partijen proberen hun gezicht te redden, en niemand blijkt te rouwen om het overleden jongetje. Een subtiele, sober geregisseerde aanklacht tegen menselijke onverschilligheid.

Chaalchitra

1981 | Drama

India 1981. Drama van Mrinal Sen. Met o.a. Anjan Dutt, Utpal Dutt, Gita Sen en Arun Mukerjee.

Op een documentaire-achtige wijze wordt in deze film het alledaagse leven in Calcutta getoond. Dit alles omdat de aankomende journalist Dipu van zijn hoofdredacteur de opdracht krijgt over het gewone leven te schrijven. Rode draad in de film is de kolenkachel, waarop bijna heel Calcutta eten kookt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Anjan Dutt op televisie komt.

Reageer