Tom Oliver

Regisseur, Acteur, Cameraman

Tom Oliver is regisseur, acteur en cameraman.
Er zijn 5 films gevonden.

Enter The Bloodring

1994 | Actiefilm

Verenigde Staten 1994. Actiefilm van Tom Oliver. Met o.a. Robert Z'Dar, Malibu en Benjamin Kobby.

Zoveelste Oosterse krijgskunstprent, die deze keer gaat over het illegaal georganiseerde 'grootste gevecht aller tijden'. Speelt in L.A. Uitsluitend geschikt voor genre-liefhebbers.

Lady Beware

1987 | Thriller

Verenigde Staten 1987. Thriller van Karen Arthur. Met o.a. Diane Lane, Michael Woods, Cotter Smith, Viveca Lindfors en Peter Nevargic.

Lane is etaleuse. Haar verleidelijke vitrines zijn opwindend en staan bol van verborgen seksuele symboliek. Ze roepen verlangens op bij een getrouwde, gefrustereerde kerel en brengen hem het hoofd op hol. Hij begint met irritante telefoontjes, onderschept haar post en dringt haar zolder binnen, die slechts door een glazen dak van de buitenwereld is afgescheiden. Geen perfecte, maar wel een meeslepende feministische exploïtatie-film, met een bevredigend en tot een ieders verbazing niet eens met een gewelddadig slot. Lane speelt ongelijk, maar daardoor is haar woede des te overtuigender. De film speelt in Pittsburgh en werd daar ook opgenomen. Scenario van Charles Zev Cohen. Camerawerk van Tom Oliver.

High Country

1984 | Familiefilm, Avonturenfilm

Australië 1984. Familiefilm van Bill Hughes. Met o.a. John Waters, Terry Serio, Simone Buchanan, Tom Oliver en Robin Cuming.

Een moderne Australische cowboy kidnapt een duur renpaard om te voorkomen dat het edele dier dood geraced wordt. Natuurlijk tegen de zin in van de gewetenloze eigenaren, die hem op de hielen zitten. Hij vlucht de bergen in en zijn inmiddels groot geworden dochter, die hij sedert haar geboorte niet meer gezien had, schiet hem te hulp na de dood van haar moeder en helpt hem zijn belagers van het lijf te houden. Een spannende avonturenfilm, waar jeugdige paardenliefhebbers van zullen smullen.

Because He's My Friend

1978 | Drama

Australië 1978. Drama van Ralph Nelson. Met o.a. Karen Black, Keir Dullea, Warwick Poulsen, Jack Thompson en Tom Oliver.

Een gevoelig drama over het leven van de ouders van een kind dat een 'mongooltje' is en de gevolgen daarvan voor hun huwelijk. De jongen wordt uitstekend gespeeld door Poulsen.

ABBA: The Movie

1977 | Muziek, Documentaire

Australië/Zweden 1977. Muziek van Lasse Hallström. Met o.a. Anni-Frid Lyngstad, Benny Andersson, Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog en Robert Hughes.

Lang voordat regisseur Hallström naar Hollywood trok om sfeervolle, sentimentele films als What's Eating Gilbert Grape en Chocolat te maken, legde hij zich toe op het vastleggen van Zweeds cultuurgoed, zoals de verhalen van Astrid Lindgren en de kitschpop van Abba. Deze titel belooft wat, maar wie een Mama Mia-achtig spektakel verwacht komt bedrogen uit. Er is een flauw verhaallijntje over een dj die een interview met de band probeert te krijgen, maar het merendeel bestaat uit live-beelden tijdens een Australische tournee. Verplichte kost voor fans; de rest weet genoeg.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tom Oliver op televisie komt.

Reageer