Lyubov Orlova

Acteur

Lyubov Orlova is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

East Side Story

1996 | Documentaire, Drama, Musical

Duitsland/Frankrijk 1996. Documentaire van Dana Ranga. Met o.a. Chris Doerk, Erich Gusko, Helmut Hanke, Barbara Harnisch en Brit Krüger.

Het merendeel van de oostbloklanden, de Sovjet-Unie voorop, de DDR, Tsjechoslowakije, Roemeni[KA3]e, Polen en Bulgarije, stonden niet direct bekend om hun vrolijkheid en levensvreugde. Vreemd genoeg doken tussen de taaie socialistisch-realistische werkstukken af en toe films op die het publiek vertier brachten, plezier, hoop en zelfs liedjes, die werden opgediend in kleur, spectaculaire sets, extravagante muzikale nummers en soms zelfs in cinemascope en stereo. Waren de socialistische musicals alleen maar een manier om propaganda te brengen op een onderhoudende manier? Was het mogelijk het socialisme te portretteren in een genre dat werd beschouwd als `de meest flagrante uitwas van de kapitalistische plezierindustrie?`. Deze film vergast ons op een kijkje achter het IJzeren Gordijn met films - in het onderhavige geval een veertigtal - uit de volksrepublieken met veel zang, dans en humor. Zo komen we te weten dat de Sovjet-Unie na 1953 geen musicals meer produceerde en dat de Oostduitse DEFA de `marktleider` werd met rammelende producties. Er zijn o.a. fragmenten te zien uit: VESYOLYYE REBYATA (THE JOLLY FELLOWS, 1934) van Grigori Alexandrov en TRAKTORISTY (TRACTOR DRIVERS, 1939), van Ivan Pyryev beide films uit de toenmalige Sovjet-Unie; en verder: MEINE FRAU MACHT MUSIK (1958) van Hans Heinrich, REVUE UM MITTERNACHT (1962) van Gottfried Kolditz en HEI[KL29]ER SOMMER (1968) van Joachim Hasler, allen uit de toenmalige DDR. Een buitenbeentje en -kans voor cinefielen, die geïnteresseerd zijn in films uit het communistische tijdperk. Het materiaal is van een goede technische kwaliteit. 'That's Entertainment' in kameradenstijl! Het scenario is van regisseuse Ranga en Andrew Horn. Het camerawerk is van Mark Daniels.

Vesna

1947 | Komedie

Rusland/Italië 1947. Komedie van Grigori Aleksandrov en Luciano Emmer. Met o.a. Lyubov Orlova, Nikolai Cherkasov, Nikolai Konovalov, Mikhail Sidorkin en Vasili Zajchikov.

Een wetenschapster die als twee druppels water op een filmster lijkt, krijgt een rolletje in een film. Heel snel worden ze met elkaar verwisseld, hetgeen tot grote misverstanden leidt. Klucht der verwisselingen in Sovjetstijl, die hem daarom curieus maakt. Het scenario van Grigori Aleksandrov, Aleksandr Raskin, Moris Slobodsky werd bekroond op het filmfestival van Venetië in 1947. Het camerawerk is van Yuri Yekelchik.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lyubov Orlova op televisie komt.

Reageer