Ralf Neubert

Cameraman

Ralf Neubert is cameraman.
Er zijn 2 films gevonden.

Sprache der Vögel

1991 | Familiefilm

DDDE 1991. Familiefilm van Fred Noczynski. Met o.a. René Kretschmann, Kurt Böwe, Pauline Witt en Ursula Karusseit.

Het leven van de vijf-jarige Thomas verandert drastisch als zijn grootvader plotseling sterft. De belangrijkste persoon uit zijn leven verdwijnt en hij begrijpt niet waarom. In zijn poging een uitleg te vinden, keert hij zich tot de vogels, die zijn grootvader altijd in zijn hart droeg. Scenariste Gabriele Gottschall heeft reeds verschillende keren de wereld van het kind voor de film bewekt. Ditmaal confronteert ze een kind met de dood, een onderwerp dat schrijvers slechts zelden aandurven. Achter de camera stond Ralf Neubert, die het dramatische gegeven mooi en sober in beeld bracht. Oorspronkelijk gedraaid voor de Oost-Duitse tv, maar werd de film na de val van de Muur in de bioscopen uitgebracht.

Jeder träumt von einem Pferd

1984 | Familiefilm

DDDE 1984. Familiefilm van Karola Hattop. Met o.a. David Radscheidt, Monique Gewe, André Lohrmann, Alexander Schubert en Carmen-Maya Antoni.

Een nieuwe onderwijzer arriveert in een klein dorpje. De kinderen denken helemaal over naar school gaan, want het is nog steeds vakantie en hun leventje is zorgeloos. Behalve dan voor dat ene kleine jongetje en zijn zusje. Zij willen koste wat het kost een paard hebben. Dankzij hun grote broer slagen ze erin een paard te kopen en voor hen ligt de weg naar de vrijheid open. Simplistische jeugdfilm waarin twee kinderen hun droom verwezenlijken. Voor de hand liggend en voorspelbaar, maar kinderen zullen genieten van de mooie beelden met rennende paarden. Of ze het eindeloze gezwam van de volwassenen evenzeer waarderen is erg twijfelachtig. Scenario van Karola Hattop. Camerawerk van Ralf Neubert.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ralf Neubert op televisie komt.

Reageer