Al Adamson

Regisseur

Al Adamson is regisseur.
Er zijn 26 films gevonden.

Carnival Magic

1982 | Familiefilm

Verenigde Staten 1982. Familiefilm van Al Adamson. Met o.a. Jennifer Houlton, Howard Segal en Mark Weston.

Een kleine film over een sprekende circus-chimpansee, die vanwege de populariteit van zijn nummer door toedoen van een jaloerse dompteur wordt ontvoerd en aan de vreselijkste experimenten van een arts wordt blootgesteld. Geregisseerd door veteraan Adamson.

Sunset Love

1978 | Drama

Verenigde Staten 1978. Drama van Al Adamson. Met o.a. Jay B. Larson, Karen Fredrik, John Carradine, John Durren en Burr Schmidt.

Projectontwikkelaars willen langs de kust gaan bouwen. Die plek wordt echter bevolkt door een groep jongeren die besluiten voor hun recht te gaan vechten; zij spannen een proces aan. Heerlijke kost voor mensen die van bikini's houden.

Sunset Cove

1978 |

1978. Al Adamson. Met o.a. Karen Fredrik, Jay B. Larson, John Durren en John Carradine.

Projectontwikkelaars willen langs de kust gaan bouwen. Die plek wordt echter bevolkt door een groep jongeren die besluiten voor hun recht te gaan vechten; zij spannen een proces aan. Heerlijke kost voor mensen die van bikini's houden.

Death Dimension

1978 | Misdaad, Actiefilm

Verenigde Staten 1978. Misdaad van Al Adamson. Met o.a. Jim Kelly, George Lazenby, Aldo Ray, April Sommers en Bob Minor.

Routine-actiefilm waarin diverse gangsterbendes én de FBI jacht maken op de microfilm met de plannen van een nieuwe bom. Die microfilm is verborgen in de huid van de assistente van de uitvinder, wat de jacht er niet bepaald eenvoudiger op maakt. Afgezien van een knappe optiteling valt er in deze film bijzonder weinig te beleven.

Beyond the Living

1978 | Horror

Verenigde Staten 1978. Horror van Al Adamson. Met o.a. Jill Jacobson, Geoffrey Land, Marilyn Joi en Mary Kay Pass.

Een aardige griezelfilm waar de CARRIE-ader doorheen stroomt. Een verpleegster is bezeten door de geest van een patiënt die tijdens de operatie stierf en de doktoren die de ingreep uitvoerden, gaat vermoorden. Beste scène vindt plaats in een gieterij. Ook bekend als NURSE SHERRI en HOSPITAL OF TERROR.

Sex 2000

1977 | Sciencefiction, Erotiek

Verenigde Staten 1977. Sciencefiction van Al Adamson. Met o.a. Catherine Erhardt, Jay B. Larson, Vaughn Armstrong, Erwin Fuller en Rene Harmon.

In een verre toekomst zijn in een dictatuur gevoelens verboden, seks daarentegen mag. Een door haar stiefmoeder vernederde Erhardt tracht de gezagvoerders van het land van de schoonheid der liefde te overtuigen. Vrolijk, maar krampachtig seksgestoethaspel in SF-verpakking. Ook bekend als CINDERELLA 2000.

Black Samurai

1976 | Actiefilm

Verenigde Staten 1976. Actiefilm van Al Adamson. Met o.a. Jim Kelly, Bill Roy, Robert Contreras en Biff Yeager.

Karate-expert slaat zich bekwaam een weg door haag van bedenkelijke figuren naar topman van misdaadsyndicaat. Ontstellend slordige karatefilm; louter voor fans van Kelly.

The Dynamite Brothers

1975 |

1975. Al Adamson. Met o.a. Aldo Ray, James Hong en Timothy Brown.

Karate-expert slaat zich bekwaam een weg door haag van bedenkelijke figuren naar topman van misdaadsyndicaat. Ontstellend slordige karatefilm; louter voor fans van Kelly.

Jessie's Girls

1975 | Western

Verenigde Staten 1975. Western van Al Adamson. Met o.a. Sondra Currie, Geoffrey Land, Ben Frank, Regina Carroll en Jennifer Bishop.

In het Arizona van 1879 wordt een pasgetrouwd echtpaar overvallen door een bende outlaws, die de man vermoordt en de jonge bruid aanrandt en zwaar gewond achterlaat. De film beschrijft haar wraak op de diverse bendeleden. Dit akelig goedkope werkje volgt de voetsporen van HANNIE CAULDER, wat ook geen beste film was, maar een subtiel meesterwerk vergeleken bij deze rommel. Ook bekend als: WANTED WOMEN.

Blazing Stewardess

1975 | Western

Verenigde Staten 1975. Western van Al Adamson. Met o.a. Yvonne De Carlo, Bob Livingstone, Don (Red) Barry, Harry Ritz en Jimmy Ritz.

Ondanks de titel toch een western. Adamson maakte in deze periode allerlei westerns en actiefilms met bescheiden budgetten. Deze film had nooit gemaakt mogen worden. Het enige dat een echte westernfan leuk zal vinden is het weerzien met De Carlo en westernacteurs Livingstone en Barry. Maar dan moet je wel een fanaat zijn: een tweede keer zie je het geval niet uit.

Stud Brown

1974 | Actiefilm

Verenigde Staten 1974. Actiefilm van Al Adamson. Met o.a. Alan Tang, Timothy Brown, James Hong, Aldo Ray en Don Oliver.

Een rechtschapen Chinees ontdekt dat zijn eigen broer de grote man is achter een narcoticasyndicaat. Een staaltje van plagiaat van de hoogste orde. Ook bekend als THE DYNAMITE BROTHERS.

Girls for Rent

1974 | Erotiek, Actiefilm

Verenigde Staten 1974. Erotiek van Al Adamson. Met o.a. Georgina Spelvin, Susan Melver, Rosalind Miles, Preston Pierce en Robert Livingston.

Dit goedkope vluggertje werd gemaakt om Spelvins succes in de pornoklassieker THE DEVIL IN MISS JONES uit te buiten. Ze is een door kwade krachten beheerste dame in deze vage film, die ontaardt in een gruwelijke klopjacht.

Blood of Ghastly Horror

1972 | Horror

Verenigde Staten 1972. Horror van Al Adamson. Met o.a. John Carradine, Keat Taylor, Tommy Kirk, Regina Carrol en Kent Taylor.

Caradine speelt dr. Van Ard, wiens experimentele hersentransplantaties zorgen voor moord en misère. Inderdaad afgrijselijk! Gemaakt in 1969. Ook bekend als THE FIEND WITH THE ATOMIC BRAIN, PSYCHO A GOGO!, THE LOVE MANIAC, THE FIEND WITH THE ELECTRONIC BRAIN en MAN WITH THE SYNTHETIC BRAIN.

Dracula vs. Frankenstein

1971 | Komedie, Horror

Verenigde Staten 1971. Komedie van Al Adamson. Met o.a. J. Carrol Naish, Zandor Vorkov, Russ Tamblyn, Jim Davis en Anthony Eisley.

Pedante komedie in de gedaante van een horrorfilm waaraan het talent van de ervaren Naish en Chaney werd verspild. Dracula maakt een deal met doctor Frankenstein, die op leeftijd begint te raken, om zich te verzekeren van een regelmatige bloedvoorziening. Ook bekend als BLOOD OF FRANKENSTEIN en THEY'RE COMING TO GET YOU.

Brain of Blood

1971 | Horror

Verenigde Staten/Filipijnen 1971. Horror van Al Adamson. Met o.a. Grant Williams, Kent Taylor, Reed Hadley, Regina Carrol en John Bloom.

Een neurochirurg voert enkele opzienbarende hersentransplantaties uit en raakt in de greep van een aloude ambitie: wereldheerschappij! Zeer futloos en ongeïnspireerd low-budget-werkje van Adamson maakt een te goedkope indruk om de aandacht vast te houden. De plot is bovendien volmaakt geschift.

Vampire Men of the Lost Planet

1970 | Horror

Verenigde Staten 1970. Horror van Al Adamson. Met o.a. John Carradine, Robert Dix, Vicki Volanti, Joey Benson en Jennifer Bishop.

Geleerden wijten de oorzaak van een epidemie van vampieraanvallen op aarde aan een vreemde, verre planeet met gebruikmaking van fragmenten uit oude films. Een echt allegaartje, oorspronkelijk uitgebracht als HORROR OF THE BLOOD MONSTER, CREATURES OF THE PREHISTORIC PLANET en HORROR CREATURES OF THE PREHISTORIC PLANET.

The Fakers

1970 | Misdaad

Verenigde Staten 1970. Misdaad van Al Adamson. Met o.a. Broderick Crawford, Kent Taylor, Scott Brady en John Carradine.

Behóórlijk versleten verhaal over een geheimagent van de FBI en zijn mooie partner die jaagt op nazi-oorlogsmisdadigers en valsemunters. Oorspronkelijke titel: HELL'S BLOODY DEVILS.

Satan's Sadists

1970 | Horror

Verenigde Staten 1970. Horror van Al Adamson. Met o.a. Russ Tamblyn, Scott Brady, Kent Taylor en John Cardos.

Rebellerende fietsers zijn losgebroken en racen over de snelweg. Schakel maar over op een ander net.

Persuasion

1970 | Drama

1970. Drama van Al Adamson. Met o.a. John Gabriel, Jack Starrett, Kent Taylor, Keith Andes en Broderick Crawford.

Rebellerende fietsers zijn losgebroken en racen over de snelweg. Schakel maar over op een ander net.

Horror of the Blood Monsters

1970 | Horror

Verenigde Staten 1970. Horror van Al Adamson. Met o.a. Joey Benson, Vicki Volante, John Carradine en Robert Dix.

Rebellerende fietsers zijn losgebroken en racen over de snelweg. Schakel maar over op een ander net.

Gun Riders

1970 | Western

Verenigde Staten 1970. Western van Al Adamson. Met o.a. Jim Davis, Scott Brady, Robert Dix, John Carradine en Paula Raymond.

Een boze en getergde Dix volgt het spoor van twee bandieten (Brady en Young), die wapens hebben verkocht aan een Indianenopperhoofd, die daarmee voor de zoveelste keer een groep kolonisten terroriseert. Carradine is een prediker, die zich te weinig bij de bijbel houdt. De film bevat vele bekende westerngezichten, maar hun aanwezigheid kan deze film die enkele zeer gewelddadige scènes bevat, niet redden. Uitgebracht als FIVE BLOODY GRAVES en ook bekend als LONELY MAN.

Freeze Bomb

1970 | Actiefilm, Mysterie

Verenigde Staten 1970. Actiefilm van Al Adamson. Met o.a. Aldo Ray, Terry Moore, Jim Kelly, George Lazenby en Patch MacKenzie.

Een groep Kung Fu-geschoolde politiemensen neemt het op tegen een man die 'Het Zwijn' wordt genoemd. Ondanks verraad binnen het politiekorps winnen de agenten natuurlijk toch. Maar goed ook, want 'Het Zwijn' moordt en martelt wel een beetje erg veel. Maar dat wil deze film natuurlijk net laten zien.

The Female Bunch

1969 | Misdaad

Verenigde Staten 1969. Misdaad van Al Adamson. Met o.a. Jennifer Bishop, Russ Tamblyn, Lon Chaney jr, Alisha Lee en Jeffrey Land.

Op een boerderij in de Mexicaanse wildernis leeft een geheime sekte van vrouwen, die zich bezighoudt met drugssmokkel en seks. Uitstapje aan de hand van regisseur Adamson langs tableaus van sadisme, racisme, lesbische taferelen en pseudo-romantiek. De film is bijzonder onaantrekkelijk. Veel kopieën zijn niet langer dan 74m.

The Female Bunch

1969 |

Verenigde Staten 1969. John Cardos en Al Adamson. Met o.a. Alesha Lee, Jennifer Bishop, Lon Chaney jr en Russ Tamblyn.

Op een boerderij in de Mexicaanse wildernis leeft een geheime sekte van vrouwen, die zich bezighoudt met drugssmokkel en seks. Uitstapje aan de hand van regisseur Adamson langs tableaus van sadisme, racisme, lesbische taferelen en pseudo-romantiek. De film is bijzonder onaantrekkelijk. Veel kopieën zijn niet langer dan 74m.

Last of the Comancheros

1969 | Western

Verenigde Staten 1969. Western van Al Adamson. Met o.a. George Montgomery en Keenan Wynn.

Een vreemde western, en niet wat de inhoud aangaat (want die is recht-toe-recht aan): de film is gewoon onvindbaar, wordt zelfs niet op de TV vertoond en is tot nu toe nergens op video verschenen, wat meestal met dit soort dubieuze produkties wel gebeurt.

Blood of Dracula's Castle

1967 | Horror, Erotiek

Verenigde Staten 1967. Horror van Al Adamson. Met o.a. John Carradine, Paula Raymond, Alexander D'Arcy, Robert Dix en Barbara Bishop.

Sjofele goedkope mengeling van vampirisme en ondeugende seks, met Dracula en zijn bruid die meisjes 'verzamelen' en aan kettingen hangen. Scenario van Rex Carlton.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Al Adamson op televisie komt.

Reageer