Jean L'Italien

Acteur

Jean L'Italien is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Shadows of the Past

1990 | Thriller, Misdaad

Canada/Verenigde Staten/Frankrijk 1990. Thriller van Gabriel Pelletier. Met o.a. Erika Anderson, Nicholas Campbell, Richard Berry, Heidi von Palleske en Lorne Brass.

Mooie fotografeJackie Delaney (Anderson) lijdt na een geheimzinnig auto-ongeval aan geheugenverlies: wie was haar mede- passagier? Het blijkt Daniel Martin (Berry) te zijn, een knaap die niet vies was van diamant-annex-wapensmokkel. Gelukkig is er de moderne Canadese Mountie Sean MacFern (Campbell) die haar voor verder onheil beschermt. Houterig geacteerd en amateuristisch in beeld gebracht. Het scenario is van David Preston. Het camerawerk is van Karol Ike.

Blanche est la nuit

1989 | Drama, Romantiek

Frankrijk 1989. Drama van Johanne Prégent. Met o.a. Lea Marie Cantin, Jean L'Italien, René Cagnon en France Castel.

Een jonge vioolbouwer wordt achtervolgd door het beeld van de vrouw waar hij van houdt. Op een dag redt hij een jonge vrouw die op het punt staat zelfmoord te plegen. Hij geeft haar leven weer betekenis en zij bevrijdt hem van zijn herinneringen, maar geleidelijk krijgt zij weer zin in het leven en vindt zij zowel haar wilskracht als haar drang naar onafhankelijkheid weer terug. Hij weet niet hoe hij haar bij zich moet houden. Begrijpt hij dan niet dat zijn liefde de jonge vrouw gevangen houdt? Een delicaat en ingewikkeld onderwerp dat moeilijk te behandelen is aangezien nu eenmaal niet iedereen Ingmar Bergman of Antonioni heet! Hoewel hij het niveau van laatstgenoemden niet bereikt, heeft de regisseur er toch een boeiend en geloofwaardig drama van weten te maken dankzij zijn zeer innemende regie. Bovendien spelen de nogal onbekende acteurs met een grootse maar gevoelige innerlijkheid.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jean L'Italien op televisie komt.

Reageer