Bob De Moor

1949 Acteur

Bob De Moor (1949) is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

De maagd van Gent

2014 | Drama, Familiefilm, Komedie

België 2014. Drama van Nicolaas Rahoens. Met o.a. Bob De Moor, Christophe Deborsu, Michiel Dendooven, Souad Boukhatem en Jo De Caluwé.

De typisch Gentse volkstuintjes worden met uitroeiing bedreigd als een Franse warenhuisketen het terrein poogt op te kopen. Maar de trotse lokale bevolking laat zich niet zomaar de ziel van hun stad ontnemen: onder aanvoering van een priester, die dagelijks soep voor daklozen maakt van de groenten uit zijn tuintje, gaan ze de strijd met de zuiderburen aan. De hoofdrollen in deze charmante, maar ook wat brave ensemblefilm worden vervuld door veelal onbekende Gentenaars, aangevuld met een enkele Bekende Vlaming. Gemaakt voor het luttele bedrag van 8000 euro. Winnaar van het Vlaamse Film Festival (in Utrecht).

Stille Waters

2001 | Drama

België 2001. Drama van Frank Van Mechelen en Mark De Geest. Met o.a. Antje de Boeck, Jo De Meyere, Jan Decleir, Koen De Bouw en Peter Seynaeve.

De avondvullende tv-film gemonteerd uit de dertiendelige serie met dezelfde titel over Jana Meyer (De Boeck), de stiefdochter van veerman Stan Moereels (Decleir), die onder verdachte omstandigheden verdrinkt. Na Stans begrafenis blijkt dat Jana de veerpont aan de Schelde heeft ge[KA3]erfd. Ze wordt benaderd door Alexander `Alex` Vorlat (De Meyere), de eigenaar van een houtzagerij, die zegt dat Stan hem nog een grote som geld schuldig is en belangstelling heeft om de veerpont over te nemen. Vorlat is haar niet sympathiek en Jana, die aanvankelijk van plan was het bedrijf te verkopen, begint te aarzelen. Ondertussen leert zij Rob De Laet (De Bouw) kennen, een arbeider van Vorlat. Rob helpt Jana waar hij kan, en het tweetal wordt verliefd. Dan merkt Vorlat dat zij een relatie hebben, en gaat hen vanaf dat moment dwars zitten. Rob wordt ontslagen en krijgt problemen met justitie, terwijl Vorlat de ware grote schurk is. Het scenario van Ward Hulsemans en Marga Neirynck is geschreven in de stijl van de grote 19de eeuwse vertellers zoals Alexandre Dumas (père et fils), Victor Hugo, Emile Zola enz. Het boeit de kijker beslist. In eigen land bekroond als beste dramaserie met prijzen voor de spelprestaties van de Decleir en De Boeck, die ook nog de prestigieuze Prix Italia in de wacht sleepte. Het camerawerk is van Lou Berghmans. Ook bekend als DE VORLATS.

Vergeten Straat

1999 | Drama

België 1999. Drama van Luc Pien. Met o.a. Luk Wyns, Mitta Van der Maat, Jost Verbist, Marc Peeters en Bob De Moor.

Door een onzorgvuldigheid in de bouwplannen van de stad, worden de bewoners van een doodlopend straatje bedreigd met onteigening. Er rijst verzet, maar egoïsme en apathie doen dit protest mislukken. Een schrijver die getuige is van de onenigheid, creëert in zijn eigen fantasie een eigen straatje waarin de bewoners elkaar wel begrijpen en samenwerken aan een nieuwe samenleving.

Monsieur Hergé

1990 | Familiefilm, Biografie

Frankrijk/België 1990. Familiefilm van Benoît Peeters. Met o.a. Hergé, Paul Jamin, Bob De Moor, Tchang Tchong-Ten en Fanny Rémy.

Peeters, zelf striptekenaar, brengt een portret van Georges Rémy, beter bekend als Hergé. De kijker maakt kennis met een hartstochtelijk, perfectionistisch man, die in van alles en nog wat geïnteresseerd is. Dit alles valt althans op te maken uit zijn eigen woorden en uit die van zijn medewerkers, vrienden en bekenden.

Het Volle Leven

1990 | Drama

België 1990. Drama van Jos Verlinden. Met o.a. Romain De Coninck, Sien Eggers, Bob De Moor, Ludo Hellinx en Georgette Hagedoorn.

De Coninck gaat als brave opa de platonische versiertoer op met rijke weduwe Hagedoorn, een oude jeugdliefde. Zijn kinderen nemen dit niet en via een netwerk van leugentjes om bestwil geraakt hij verstrikt in ellende en ontgoocheling. Traag, gekunsteld.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bob De Moor op televisie komt.

Reageer