Charles Swickard

Regisseur

Charles Swickard is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

The Last Straw

1920 | Western

Verenigde Staten 1920. Western van Dennison Clift en Charles Swickard. Met o.a. Buck Jones, Vivian Rich, Jane Talent, Colin Kenny en Charles Le Moyne.

Dit is het debuut bij Fox van de in 1891 geboren Charles Frederick Gebhard, die in 1918 begon in bijrollen in de Tom Mix-western WESTERN BLOOD en met deze film zijn stercarrière startte. Hij behoorde rond 1930 tot de allergrootsten in de filmwereld. Deze eersteling was maar een matige western, door Clift en Swickard geschreven naar een verhaal van Harold Titus. Vernon Walker was de cameraman.

The Light of Western Stars

1918 | Western

Verenigde Staten 1918. Western van Charles Swickard. Met o.a. Dustin Farnum, Winifred Kingston, Burt Apling, Joseph Swickard en Virginia Eames.

Slechts 4 jaar na de publicatie van zijn populaire roman zag Zane Grey al de eerste verfilming met de zeer populaire Farnum in de rol van Gene Stewart.

The Captive God

1916 | Western, Historische film, Drama

Verenigde Staten 1916. Western van Charles Swickard. Met o.a. William S. Hart, Enid Markey, Dorothy Dalton, Robert McKim en P. D. Tabler.

Meer een historisch drama dan een western - maar wel een goede film met een hele goede rol van Hart. Clyde DeVinna deed het camerawerk en Monte Katterjohn schreef het verhaal. Een blank jochie, dat in de 16e eeuw aan de Mexicaanse kust verschijnt, wordt door de Tehuans-Indianen als een God gezien, omdat ze nog nooit een blanke hebben gezien. Groot geworden gaat Hart een relatie met priesteres Dalton aan. Zij is zijn liefde onwaardig. Spanning komt er wanneer de stam door de krijgers van de Azteken-keizer Montezuma (McKim) wordt aangevallen, hetgeen uiteindelijk leidt tot de gevangenneming van Hart.

Hell's Hinges

1916 | Western

Verenigde Staten 1916. Western van William S. Hart en Charles Swickard. Met o.a. William S. Hart, Clara Williams, Jack Standing, Louise Glaum en Alfred Hollingsworth.

Deze klassieke western heeft een psychologische ondergrond. C. Gardner Sullivan schreef het boeiende scenario over dominee Standing, een zwakkeling die naar een westernstadje komt in de hoop daar iets nuttigs te kunnen doen. Hij wordt overal tegengewerkt. De climax is perfect, alles gaat in rook op en Hart houdt grote opruiming onder het tuig. Cameraman Joe August deed fantastisch werk en de film werd voor Hart de absolute doorbraak: hij was de leidende westernster geworden. Hij zou een legende worden in alle landen waar zijn films vertoond werden. Deze film was het debuut van Gilbert.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Charles Swickard op televisie komt.

Reageer