Maria Soldatini

Regisseur, Componist

Maria Soldatini is regisseur en componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Debüt im Ersten: Jargo

2004 | Drama

Duitsland 2004. Drama van Maria Soldatini. Met o.a. Nora von Waldstätten, Oktay Özdemir en Constantin von Jascheroff.

De zestienjarige Jargo, opgegroeid in Saoedi-Arabië, is na de dood van zijn vader in een Berlijns flatgebouw terechtgekomen. Daar komt hij in contact met de Turkse kruimeldief Kamil, iemand die hij om zijn stoere houding bewondert. De twee smeden plannen voor een overval op de sigarettenmaffia

Nerolio

1996 | Drama, Biografie

Italië 1996. Drama van Aurelio Grimaldi. Met o.a. Marco Cavicchioli, Lucia Sardo, Vincenzo Crivello, Piera Degli Esposti en Franco Mirabella.

Uit drie delen opgebouwde speelfilm over filmmaker-dichter- scenarist en homo Pier Paolo Pasolini. In eerste deel is `de dichter` (Cavicchioli) onderweg naar Syracuse waar hij naar jongens gaat kijken en de revitaliserende kwaliteiten van de jeugd prijst. In tweede deel brengt een schijnbaar idolate student (Crivello) een bezoek aan het huis van Pasolini. In derde deel pikt Pasolini in stationsbuurt van Rome een jongen op, biedt hem geld aan voor seks en wordt, na onduidelijke ruzie in desolaat gebied gedood. Pasolini (1922-1975), bij leven meestal verketterd en na zijn dood een soort onaantastbaar icoon, wordt door Grimaldi, die ook het scenario schreef, losjesweg gebaseerd op Sputero su mia padre, opgevoerd als iemand die elke nacht zijn intellectuele vrienden in de steek liet om op zoek te gaan naar seks met jongens. Schitterend in zwart-wit gefotografeerd door Maurizio Calvesi en indrukwekkend gespeeld door Cavicchioli.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Maria Soldatini op televisie komt.

Reageer