Hirohiko Sueyoshi

Producer

Hirohiko Sueyoshi is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Wings of Honneamise: Royal Space Force

1994 | Animatie, Sciencefiction

Japan 1994. Animatie van Hiroyuki Yamaga.

Deze animatiefilm die tot het Manga-genre behoort dateert eigenlijk van 1987. Hij was toen in beperkte mate beschikbaar buiten Japan en pover ingedubd. Men meende dat er grote belangstelling voor was, want hij was veelvuldig gepirateerd. Manga Entertainment en Tara Releasing verwierven de Amerikaanse rechten. Er werd enorm aan de film gesleuteld en hij werd grondig herzien. Het is een mengeling van SF en fantasy, dat rijk is aan details. Westerse kijkers hebben grote moeite met het volgen van de quasi logica van het verhaal. Het team uit de titel bestaat uit een losbandig stelletje dat afkomstig is uit een mythisch rijk wat veel op Japan lijkt. Ze bereiden een eerste ruimtevaart voor om een naburige planeet te veroveren. Het verhaal springt van de hak op de tak en is beperkt tot genrefans, die de film hoog in hun vaandel dragen. Ze zullen zich tekort gedaan voelen door de waardering. Met o.a. de stemmen (in de Engelstalige versie) van: Robert Mattheuws (Shirotsugh Lhadatt), Melody Lee (Riquinni Nonderaiko), Stevie Beeline (General Khaidenn), Lee Stone (Matti), Arnie Hanks (Marrock) en Alfred Thor (Dr. Gnnom). Het scenario is van regisseur Yamaga en het camerawerk was in handen van Hiroshi Isagawa.

Guyver: Dark Hero

1993 | Sciencefiction, Fantasy

Verenigde Staten/Japan 1993. Sciencefiction van Steve Wang. Met o.a. David Hayter, Kathy Cristopherson, Christopher Michael, Bruno Giannotta en Stuart Weiss.

Een buitenaards wezen, de Guyver, heeft bezit genomen van het lichaam van Hayter. Onder normale omstandigheden is er niets aan hem te merken, maar zodra hij kwaad wordt, verandert hij in een geharnaste superheld. Een onweerstaanbare drang leidt hem naar de grotten van Utah, waar hij zich bij een expeditie aansluit. Ze ontdekken een ruimteschip dat wel eens de sleutel zou kunnen zijn tot het geheim van de Guyver. Zijn oude vijand, Kronos Corporation die uit is op de wereldheerschappij, toont interesse voor de ontdekking. Vervolg op THE GUYVER (1992), over een sterke, avontuurlijke superheld; geschikt voor kijkers met een beschedien IQ. Het is nu niet veel beter met de Guyver die het moet opnemen tegen een dierlijk aandoende verzameling van maffe mutanten, bedacht door Yoshiki Takaya en tot scenario omgewerkt door Nathan Long. De speciale effecten waren een betere storyline waard. Michael Wojciechowski bracht het allemaal in beeld. Dolby Stereo S.R.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hirohiko Sueyoshi op televisie komt.

Reageer