Francisco Charles

Acteur

Francisco Charles is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Rue Cases Nègres

1983 | Drama

Frankrijk 1983. Drama van Euzhan Palcy. Met o.a. Garry Cadenat, Darling Légitimus, Douta Seck, Joby Bernabé en Francisco Charles.

Een innemende semi-documentaire film gesitueerd in Martinique in 1930. Het verhaal concentreert zich op José, een jongetje dat leeft in een krottenwijk bestemd voor de zwarte plantage- werkers. José wil schrijver worden, maar heeft om verder te studeren een beurs nodig... Hoewel noch qua thema noch qua stijl origineel of opvallend, slaagt Palcy er toch in te boeien en te ontroeren. Een niet geringe verdienste. Naar de roman La rue Cases-Nègres van Joseph Zobel tot scenario bewerkt door de regisseur. Achter de camera stond Dominique Chapuis.

Brigade mondaine: vaudou aux Caraïbes

1980 | Avonturenfilm, Misdaad, Erotiek

Frankrijk 1980. Avonturenfilm van Philippe Monnier. Met o.a. Patrice Valota, Jacques Bouanich, Julie Margo, Marcel Dalio en Jean-François Garreaud.

Tijdens een carnaval op Martinique wordt een onthoofde politieverklikker gevonden, die op het spoor van een drugssmokkel was. De inspecteurs van de zedenpolitie komen de helpende hand bieden, maar schieten in hun onderzoek niets op totdat één van hen het slachtoffer van voodoo wordt. De derde film uit deze onfrisse reeks houdt de seks en sadisme-elementen relatief binnen de perken, maar de pogingen tot humor zijn nog steeds even lamlendig en de discodreun op een geluidsband is afstompender dan ooit en misplaatst bij de exotische locatie.

Mamito

1979 | Drama

Frankrijk 1979. Drama van Christian Lara. Met o.a. Lucrèce Saintol, Greg Germain, Roger Tannous, Francisco Charles en Ibo Simon.

Een goedbedoelde, maar technisch ruwe, stuntelig gemaakte film die via een naïef verhaaltje over een werkloze weduwe en haar problemen om een baan te vinden, een lans wil breken voor de onafhankelijkheid van Guadeloupe. Heel sympathiek allemaal, maar goede bedoelingen volstaan helaas niet om een boeiende film te maken.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Francisco Charles op televisie komt.

Reageer