Rafael Calvo is acteur.
Er zijn 13 films gevonden.

La rivolta dei gladiatori

1958 | Avonturenfilm, Drama

Spanje/Italië/Frankrijk 1958. Avonturenfilm van Vittorio Cottafavi. Met o.a. Georges Marchal, Gianna Maria Canale, Ettore Manni, Rafael Calvo en Mara Cruz.

Een Romeinse legerleider komt naar Armenië om een opstand van gladiatoren te onderdrukken, maar bemerkt het schrikbewind van de corrupte stadhouder en kiest de zijde van de revolutie. Deze fantasierijk gemaakte spektakelfilm heeft een knap scenario dat een didactische politieke boodschap bevat, verpakt in een populair genre. Een van de films die Cottafavi tot cult-regisseur maakte. Ook bekend als WARRIOR AND THE SLAVE GIRL.

Fedra

1956 | Drama

Spanje 1956. Drama van Manuel Mur Oti. Met o.a. Emma Penella, Enrique A. Diosdado, Vicente Parra en Rafael Calvo.

Een vrouw van een wilde schoonheid verschijnt in een dorpje. Een vrije, persoonlijke versie van de orginele mythische tragedie van Seneca, waarin ondanks hoogdravendheid de kracht niet ontbreekt.

Quema el suelo

1951 | Drama

Spanje 1951. Drama van Luis Marquina. Met o.a. Annabella, Tomás Blanco, Rafael Calvo en Mario Berriatúa.

Er ontstaat een driehoeksverhouding tussen een psychiater die totaal opgaat in zijn werk, zijn verveelde echtgenote en haar lievelingsschrijver. Deze duidelijk povere film werd met een zekere waardigheid geregisseerd.

El Final de una leyenda

1950 | Romantiek

Spanje 1950. Romantiek van Ricardo Gascón. Met o.a. Cesare Danova, Carmen Rey, Rafael Calvo en Félix Dafauce.

Twee jonge mensen houden van elkaar ondanks de tegenstand van hun ouders. Een afgezaagd onderwerp, dat bovendien onbeduidend werd geregisseerd.

La Hija del circo

1948 | Drama

Spanje 1948. Drama van Julián Torremocha. Met o.a. Marta Flores, Manuel Arbó, Rafael Calvo en José Rojas.

Een markies geeft de baby, die zijn dochter heeft gekregen door de misstap die zij heeft begaan, aan een rondreizend circus. Een huilfilm, die zwak en voorspelbaar is.

Hoy no pasamos lista

1948 | Historische film

Spanje 1948. Historische film van Raúl Alfonso. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Nani Fernández, José María Lado en Rafael Calvo.

In de jaren rond 1910 doet een jonge onderwijzer zijn uiterste best om het culturele niveau van zijn leerlingen op te voeren. Dit gaat echter in tegen de belangen van de plaatselijke politieke leider. Een film met een humanistisch oogmerk die van middelmatige cinematografische kwaliteit is.

Cita con mi viejo corazón

1948 | Drama

Spanje 1948. Drama van Ferruccio Cerio. Met o.a. Luis Prendes, Miriam Day, Rafael Calvo en Pedro Mascaró.

De moeilijkheden die een pasgetrouwd paar doormaakt totdat het de echtelijke en economische stabiliteit heeft bereikt. Een middelmatige en moraliserende film.

La Nao capitana

1947 | Avonturenfilm

Spanje 1947. Avonturenfilm van Florián Rey. Met o.a. Manuel Luna, José Nieto, Jorge Mistral en Rafael Calvo.

We zien de intriges, conflicten en liefdes die ontstaan tijdens de overtocht van de 'Nao Capitana' naar Zuid-Amerika. Pseudo-historische avonturen, weinig consistent.

El Angel gris

1947 | Misdaad

Spanje 1947. Misdaad van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Adriano Rimoldi, Mery Martin, Rafael Calvo en Nieves Lasa.

Een misdadiger voelt zich als herboren als hij de vreugde van het vaderschap leert kennen. Dit is één van de vele melodramatische detectivefilms die in de loop van de jaren veertig door Iquino werden gemaakt.

La Próxima vez que vivamos

1946 | Drama

Spanje 1946. Drama van Enrique Gómez. Met o.a. Ana Mariscal, Fernando Rey, Rafael Calvo en Fernando Fernán-Gómez.

Het komt toch nog goed met een jongen die zich aan de rand van de samenleving geplaatst zag. Een curieus en goed gespeeld modern sprookje waarvan de regisseur tevens het scenario schreef.

Héroes del 95

1946 | Oorlogsfilm, Historische film

Spanje 1946. Oorlogsfilm van Raúl Alfonso. Met o.a. María Eugenia Rodríguez, Alfredo Mayo, Rafael Calvo en Fernando Sancho.

Een film over de heldendaden van de generaals Martínez Campos en Eloy Gonzalo tijdens de Cubaanse oorlog in 1895. Verheerlijking van het militarisme; dat kwam wel meer voor in Spaanse films van na de oorlog.

El Crimen de la calle de Bordadores

1946 | Misdaad

Spanje 1946. Misdaad van Edgar Neville. Met o.a. Mary Delgado, Manuel Luna, Julia Lajos en Rafael Calvo.

Aan het begin van deze eeuw doet de politie van Madrid een onderzoek naar de moord op een Creoolse vrouw. Een van de beste films van de helaas maar weinig gewaardeerde Edgar Neville, die er hier in slaagt om de juiste sfeer van preutsheid te scheppen.

L'assedio dell'Alcazar

1940 | Oorlogsfilm

Italië 1940. Oorlogsfilm van Augusto Genina. Met o.a. Fosco Giachetti, Rafael Calvo, Mireille Balin en Maria Dennis.

Een garnizoen Francisten zoekt tijdens de Spaanse burgeroorlog zijn toevlucht een militaire academie in Alcazar. De belegering van de Republikeinse troepen duurt enkele maanden en eindigt pas met de aankomst van het Nationale Leger van generaal Franco. Voordat de academie wordt ontzet, trouwt een jong stel en vindt een cynische jonge moeder tijd genoeg om spijt te krijgen van een vroegere affaire. De film is niet slecht en er wordt behoorlijk geacteerd, maar de propaganda van de Franco- moraal en -politiek is alleen maar weerzinwekkend en ongerijmd.