Paul Uy

Componist

Paul Uy is componist.
Er zijn 6 films gevonden.

Musique: Brel, rêver un impossible rêve

1989 | Muziek, Experimenteel, Biografie

België 1989. Muziek van Armand Delcampe. Met o.a. Jean Vailée, Jules-Henri Marchant, Suzanne Colin en Gérard Vivane.

Een omvangrijk project ter gelegenheid van het 7e Internationale Gitaarfestival van Luik. De bedoeling was Jacques Brel op grootse wijze te herdenken. Er doen 130 artiesten en een orkest met tachtig koorzangers mee. Brels liederen klinken in de vertolking van Jean Vallée, kolossaal, bombastisch, pretentieus, kortom, opgeblazen als een luchtballon. Brel zou nooit om een dergelijke monumentaal werk hebben gegeven, dat niet de eenvoud van de man weergeeft.

Maître Merlin et les Pilis

1973 | Familiefilm, Animatie

België 1973. Familiefilm van Ray Goossens. Met o.a. Wim Maazen, Frieda Maes en Stan Meulemans.

Een reeks van 26 films voor de allerkleinsten. Korte, simpele verhaaltjes over de Pilis, die in feite een soort Smurfen zijn. Een noodzakelijkerwijs beknopte animatiefilm, die gekenmerkt wordt door een gebrek aan nieuwe ideeën en aan poëtisch gevoel en die onevenwichtig in elkaar zit.

Tip et Tap

1972 | Familiefilm, Avonturenfilm, Animatie

België 1972. Familiefilm van Ray Goossens.

Een serie die bestaat uit 18 films voor de hele kleintjes, gemaakt in opdracht van jeugduitgeverij Dupuis. Weinig vindingrijke, onaantrekkelijke en primitieve animaties, maar wie weet waardeert de doelgroep het wel.

Du côté de chez Pauline

1972 |

België 1972. François-Xavier Morel.

Een verslag van het dagelijks bestaan van een familie in een klein Waals dorpje. Met niet-professionele, zowel goede als slechte acteurs. Een saai scenario dat in herhalingen vervalt, terwijl over de keuze voor zwart-wit te discussiëren valt. Kortom, een fletse kopie van de grote voorbeelden in het genre, zoals FARREBIQUE van Georges Rouquier.

Paix sur les Champs

1970 | Drama

België 1970. Drama van Jacques Boigelot. Met o.a. Christian Barbier, Héléna Manson, Georges Poujouly, Claire Wauthion en Arlette Schreiber.

Een verfilming van de roman van Marie Gevers. Het Romeo en Julia-verhaal is gesitueerd op het Vlaamse platteland. Het camerawerk van Philippe Colette is prima.

Martine

1966 | Familiefilm, Animatie

België 1966. Familiefilm van Paul Antoine.

Deze film over de verschillende avonturen die een klein meisje beleeft, neemt zijn toevlucht tot een (nauwelijks) bevredigend tekenfilmwerk en tot het zeurderige commentaar van Gilbert Delahaye die zijn jonge kijkers duidelijk als een stel imbecielen beschouwt. De aan zichzelf overgelaten Axell denkt dat ze Shirley Temple is en stelt zich vreselijk aan.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Paul Uy op televisie komt.

Reageer