Hector Elias: cast.
Er zijn 7 films gevonden.

Buddy Boy

1999 | Horror, Thriller, Drama

Verenigde Staten 1999. Horror van Mark Hanlon. Met o.a. Aidan Gillen, Emmanuelle Seigner, Susan Tyrrell, Harry Groener en Hector Elias.

Regisseur/scenarist Mark Hanlon kwam met zijn duistere voyeursdrama Buddy Boy niet veel verder dan het festivalcircuit. En dat is eindeloos jammer want zijn debuutfilm is een unieke neerwaartse wenteltrap in een dito ziel. De ziel van Francis (Aidan Gillen), een seksueel gefrustreerde, introverte jongeman die een ranzig appartement deelt met zijn bedlegerige moeder en geobsedeerd is door religie en overbuurvrouw Gloria (Emmanuelle Seigner). Als hij de vegetarische Gloria rood vlees ziet eten slaat zijn fantasie en daarmee de film volslagen op hol in een doolhof van geweld en moord.

The Disappearance of Kevin Johnson

1997 | Drama, Komedie

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1997. Drama van Francis Megahy. Met o.a. Keely Sims, Michael Brandon, Rick Peters, Ian Ogilvy en John Hillard.

Scenarist-regisseur Megahy was bekender van onbekende lamme actiefilms dan van intelligent werk. Vandaar wellicht dat de wereld deze film liet voor wat het was. Zonde, want de film is een nep-documentaire - een altijd intrigerend genre - met humor en veel zure Hollywoodsatire. Een Britse cameraploeg (onder leiding van Megahy zelf) komt in Amerika de voetstappen van de rijke producer Kevin Johnson onderzoeken, aan wiens leven plots en mysterieus een einde kwam. Tussen interviews met Coburn, Moore en Brosnan in riekt het naar pooierij en afpersing.

Ragin' Cajun

1990 | Sportfilm, Actiefilm, Muziek

Verenigde Staten 1990. Sportfilm van William Byron Hillman. Met o.a. David Heavener, Charlene Tilton, Sam Bottoms, Allen Rich en Samantha Eggar.

Hapklare brokken sport, actie en clichés uit de show- business moeten voor enige opwaardering zorgen in deze film.Het gaat over ex-soldaat Heavener die probeert zijn Vietnam-trauma's te overwinnen, zijn country-songs ten gehore te brengen en een kickbox-toernooi te winnen. Het is allemaal nogal onbenullig. Let op Dolly Parton's zuster Stella die meedoet in de melodieuze finale. Het scenario is van regisseur Hillman; camerawerk van Stan Lazan.

Losin' It

1983 | Erotiek

Verenigde Staten 1983. Erotiek van Curtis Hanson. Met o.a. Tom Cruise, Jackie Earle Haley, John Stockwell, Shelley Long en John P. Navin Jr..

Een wel aardige, maar voorspelbare film over drie tieners die naar Tijuana togen om de tijd van hun leven mee te maken, maar uiteindelijk meer opscheppen dan dat ze echt iets beleven. De cast maakt veel goed.

Deadly Force

1983 | Thriller

Verenigde Staten 1983. Thriller van Paul Aaron. Met o.a. Wings Hauser, Joyce Ingalls, Paul Shenar, Al Ruscio en Arlen Dean Snyder.

De voormalige diender Stoney Jackson Cooper (Hauser) is een geestelijk gestoorde moordenaar op het spoor, maar zijn vroegere collega Otto Hoxley (Kilpatrick) zit hem dwars. Verder probeert hij opnieuw te beginnen met zijn vrouw Eddie (Ingalls), die van hem is vervreemd. De film is een van de minkukeligste DIRTY HARRY-aftreksels. Scenario van Barry Schneider, Robert Vincent O'Neill en Ken Barnett, naar diens verhaal.

Heroes

1977 | Drama

Verenigde Staten 1977. Drama van Jeremy Kagan. Met o.a. Henry Winkler, Sally Field, Harrison Ford, Val Avery en Olivia Cole.

Acteur Henry Winkler was halverwege de jaren zeventig razend populair vanwege zijn vertolking van eendimensionale gladjakker The Fonz in de sitcom Happy Days. Dat de man niet geschikt was voor een serieuze filmrol werd pijnlijk duidelijk in Heroes, een film waarin Winkler een doorgedraaide Vietnamveteraan verbeeldt die zijn wapenbroeders wil opzoeken. In handen van komediant Winkler wordt gekte koddig en misère lollig. Voeg daarbij lichtgewicht Sally Field als de vrouw die valt voor de stakker, en je hebt een film die alleen hoog scoort op curiositeitswaarde.

Katherine

1975 | Drama

Verenigde Staten 1975. Drama van Jeremy Kagan. Met o.a. Art Carney, Henry Winkler, Jane Wyatt, Jenny Sullivan en Sissy Spacek.

Spacek heeft een probleemloze, gelukkige jeugd gehad. Haar leven krijgt echter een andere wending wanneer ze geconfronteerd wordt met de armoede in haar eigen land en in Zuid-Amerika. Ze komt hiertegen in opstand. Ze sluit vriendschap met een jonge politieke activist, Winkler, en samen besluiten ze tot acties over te gaan. Sterke moraliserende film waaruit de sfeer van de jaren 1960-'70 straalt. We volgen Spacek van een jonge studente over haar periode als idealiste tot ze uiteindelijk belandt bij ondergrondse terroristen. Ze speelt haar rol op sublieme wijze. Kagan zelf schreef het scenario dat doet denken aan de Patty Hearst-zaak. Door Frank Stanley in beeld gebracht. De film bestaat ook in een versie van 78m. Op video uitgebracht als THE RADICAL.