Dean Hamilton

Regisseur, Acteur

Dean Hamilton is regisseur en acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Brother's Destiny

1995 | Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten/Canada 1995. Avonturenfilm van Dean Hamilton. Met o.a. Kris Kristofferson, Dee Wallace, Will Estes, Keegan Macintosh en Danny Aiello.

Michael (Estes) en John (Macintosh) zijn broers; ze zijn wees geworden. John wordt door een rijke weduwe, Mrs. Bastian (Stone) geadopteerd, maar ze willen niet uit elkaar. Ze slaan op de vlucht. Mrs. Bastian huurt Lionel Merriman (Smith) in, een priv[KA1]edetective, om de jongens op te sporen, maar vrijbuiter Davis (Kristofferson), helpt ze tegen het stuk verdriet dat ze achterna zit. Ze maken een avontuurlijke reis per trein door de V.S. (Midwest) te midden van hobo's. Minzame film, netjes gespeeld, die echter niet al teveel voorstelt.

Savage Land

1994 | Familiefilm, Western, Drama, Avonturenfilm

Canada/Verenigde Staten 1994. Familiefilm van Dean Hamilton. Met o.a. Corbin Bernsen, Vivian Schilling, Brion James, Charles Napier en Corey Carrier.

Na lang wachten krijgen Luke (Carrier) en Hanna Morgan (McNab) eindelijk een brief van hun vader. Hij heeft een winkeltje gekocht in Cripple Creek, Colorado en wil dat zijn kinderen naar hem komen. Ze nemen zo vlug als mogelijk is, de eerste beste postkoets.

Strike a Pose

1993 | Thriller

Verenigde Staten 1993. Thriller van Dean Hamilton. Met o.a. Robert Eastwick, Michelle Lamothe, Margie Pelerson, Clark Katz en Michelle Garron.

Deze film is zo slecht dat de omroepen die hem uitzenden erdoor ernstig in verlegenheid worden gebracht. De regie van Hamilton is beneden alle peil, het spel is verschrikkelijk, het scenario van Riley Hays is waardeloos en de film is op een koopje gemaakt. Bovendien is hij nog saai ook. Nog meer weten? Het flinterdunne verhaal betreft een voormalig fotomodel en nu modefotografe Miranda Cross (Lamothe), die zich door een enge stalker bedreigd voelt. Ze huurt priv[KA1]edetective Nick Carter (Eastwick) in om haar te beschermen. Het zal niemand verbazen dat de mooie Miranda met de koene Nick de koffer induikt voor een heet en zweterig nummertje. Dat is nog te volgen, maar dan zijn er een aantal loze nevenplots, waardoor je het spoor volledig bijster raakt. Al met al een exploitatiewerkje waaraan de producenten hun zakken vullen en de kijker het slachtoffer is.

Fire of passion: Strike a pose

1993 | Thriller

Verenigde Staten 1993. Thriller van Dean Hamilton. Met o.a. Michelle Lamothe en Robert Eastwick.

Detective Nick Carter en ex-fotomodel en fotografe Miranda Cross onderhouden een gepassioneerde relatie. Als zij op vurige wijze de liefde bedrijven worden ze bespied door een sluipmoordenaar. Als zij er achterkomen, weerhoudt dit hen er niet van hun erotische fantasie├źn met elkaar te delen. Zelfs als in hun omgeving vrienden en medewerkers een voor een worden vermoord, weigeren ze te vluchten. Nick gaat op onderzoek uit om de dader te vinden

Looking for Miracles

1989 | Avonturenfilm, Familiefilm

Canada 1989. Avonturenfilm van Kevin Sullivan. Met o.a. Greg Spottiswood, Zachary Bennett, Joe Flaherty, Patricia Gage en Patricia Phillips.

In 1935 heerst de crisis volop in Toronto. Ryan Delaney (Spottiswood) wint, als beste leerling van zijn school, een studiebeurs, maar zijn alleenstaande moeder (Phillips) wil dat hij een vaste baan zoekt. Haar ander zoontje, de negenjarige Sullivan (Bennett), werd door haar zuster opgevoed, maar nu diens man ontslagen is, stuurt ze de jongen weer naar huis. Om toch naar de universiteit te kunnen gaan neemt Ryan een baan aan als vakantie kampleider, ook al is hij twee jaar te jong en kan hij niet zwemmen. Sullivan gaat met hem mee. Om indruk te maken op Chief Berman (Flaherty) leest hij veel over Indianen en hij krijgt de leiding over het Indianenkamp. Bij zijn jongens zit ook een echt lastpak, Ratface (Godfrey), die weigert ook maar naar iemand te luisteren en die er plezier aan beleeft om Sullivan te pesten. Een 'feel good movie' over het opgroeien in diverse stadia, als puber en als kind. Ook al gaat de film naar het einde toe wel wat over de schreef wat sentimentaliteit betreft, toch blijft het een aangrijpend, sfeervol portret van het leven in een economisch moeilijke tijd. Regisseur Sullivan en Stuart McLean baseerden hun scenario op de roman van A.E. Hotchner. Fotografie van Brian Thomson.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dean Hamilton op televisie komt.

Reageer