Katrin Rothe

Regisseur

Katrin Rothe is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Die Ex bin ich

2009 | Drama, Animatie

Duitsland 2009. Drama van Katrin Rothe. Met o.a. Maria Kwiatkowsky, Friederike Kempter, Heike Warmuth en Michael Krabbe.

Na de zelfmoord van kraker Bert begint zijn laatste liefje Anne (Kwiatkowsky) te graven in zijn verleden om te begrijpen wat er is gebeurd. Daarbij krijgt ze te maken met twee andere exen die de bevlogen jongeman natuurlijk ook claimen. In haar eerste lange speelfilm schetst Karin Rothe op lichte toon het linksalternatieve krakersmilieu in Berlijn begin jaren negentig, net na de val van de Muur: punkrock en romantische politieke idealen. Tussendoor duikt Bert als animatiefiguur op in vermakelijke beelden waarin hij van gene zijde terugblikt op zijn leven.

Dunkler Lippenstift macht seriöser

2003 | Documentaire, Animatie

Duitsland 2003. Documentaire van Katrin Rothe.

Met haar scenario heeft regisseuse Rothe getracht een beeld te scheppen van wat er gebeurt met de hoge verwachtingen die men koestert, als men het diploma van een vakopleiding, een hogeschool of een academie heeft behaald, en een baan zoekt. De praktijk blijkt verschrikkelijk tegen te vallen, vooral in een tijd, waarin het werk schaars is. Dan leidt de weg algauw naar het arbeidsbureau waar men op weinig effectieve wijze adviezen geeft zoals: het succesvolle sollicitatiegesprek, jezelf verkopen, een geprofileerd cv, de juiste brief, kleren maken de man, kies je kleur en gedraag je zo natuurlijk mogelijk, enz. We volgen Anne die van de modeacademie komt en algauw een toontje lager zingt. Een interessant tijdsbeeld, dat afgewisseld wordt met animatie-sequenties. Opgenomen in de serie Das kleine Fernsehspiel in de reeks Absolute Beginner. Regisseuse Rothe deed met Silvia Beck het camerawerk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Katrin Rothe op televisie komt.

Reageer