Hans Christian Andersen

1805 -1875 Auteur

Hans Christian Andersen (1805-1875) is auteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Frozen

2013 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 2013. Animatie van Chris Buck en Jennifer Lee. Met o.a. Kristen Bell, Idina Menzel, Jonathan Groff, Josh Gad en Alan Tudyk.

Een prinses beschikt over de gave om alles wat ze maar wil in ijs te veranderen. Als ze door een woede-uitbarsting alle controle verliest, hult ze onbedoeld haar koninkrijk in een eeuwige ijstijd. Haar jongere zusje neemt de taak op zich om de zomer te laten terugkeren. Disney-musical, zeer losjes gebaseerd op Hans Christian Andersens sprookje De sneeuwkoningin, is aan de brave kant, maar de koddige slapstick-humor en suikerzoete romantiek zijn vrijwel perfect in balans. Enorm succesvol aan de kassa, Oscars voor beste animatiefilm en voor het beste liedje.

The Princess and the Pea

2002 | Animatie

Verenigde Staten/Hongarije 2002. Animatie van Mark Swan.

Prins Rollo is verdrietig; hij is de hele wereld rondgereisd op zoek naar de ideale prinses, maar heeft haar niet gevonden. Eenmaal teruggekeerd in het koninkrijk, wordt hij op slag verliefd op een eenvoudig plattelandsmeisje. Hoewel het meisje beweert dat zij een prinses is, kan Prins Rollo niet met haar trouwen. De koningin wil het meisje toch een kans geven en besluit haar te onderwerpen aan 'de test met de erwt'.

Das Feuerzeug

1958 | Familiefilm, Fantasy

DDDE 1958. Familiefilm van Siegfried Hartmann. Met o.a. Rolf Ludwig en Heinz Schubert.

Een soldaat bemachtigt een schat die door een heks bewaakt wordt, maar moet heel wat doorstaan voor hij ervan kan genieten. Een film voor de jeugd naar een sprookje van Andersen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hans Christian Andersen op televisie komt.

Reageer