Peter Krause

1961 Cameraman

Peter Krause (1961) is cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

Sanft schläft der Tod

2016 | Thriller

Duitsland 2016. Thriller van Marco Kreuzpaintner. Met o.a. Fabian Busch, Marleen Lohse, Matthias Brandt, Manfred Zapatka en Georg Arms.

Tijdens een zeilvakantie raken de twee kinderen van Anja (Lohse) en Frank (Busch) zoek: ze blijken te zijn ontvoerd. Terwijl de lokale politie van Binz - noordoostkust van Duitsland - zich op de zaak stort, wordt Frank ook nog eens geconfronteerd met zijn van hem vervreemde vader. Ondertussen blijkt de ontvoering complexer dan gedacht in elkaar te zitten, en historische wortels te hebben in de voormalige DDR. In koele kleuren geschoten thriller heeft een interessante cast en een nogal zenuwslopende finale.

Sonnenallee

1999 | Komedie

Duitsland 1999. Komedie van Leander Haußmann. Met o.a. Katharina Thalbach, Detlev Buck, Alexander Beyer en Alexander Scheer.

Vier jaar voordat Wolfgang Becker een megahit scoorde met Good Bye Lenin! maakte Leander Haußmann de vergelijkbare film Sonnenallee, waarin ook al de spot wordt gedreven met de (Oost)-Duitse geschiedenis. In Sonnenallee droomt de 17-jarige Michael ervan popster te worden. Dat valt niet mee in de DDR aan het begin van de jaren zeventig. Net als in Good Bye Lenin! leunt Sonnenallee op ‘Ostalgie’, het nostalgische verlangen naar het communistische Oost-Duitsland. De alleszins aardige film werd pas in 2008 op dvd uitgebracht in Nederland.

Asphaltflimmern

1994 | Drama

Duitsland 1994. Drama van Johannes Hebendanz. Met o.a. Thorsten Schätz, Fati Sengül, Oda Pretschner en Oda Pretzscher.

Twee jeugdige autokrakers, Schätz en Sengül, gaan op zoek naar de vermiste broer van Sengül. Met veel omhaal van woorden geschreven door Hebendanz zelf, voor 'Das kleine Fernsehspiel'. Het camerawerk is van Peter Krause.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Peter Krause op televisie komt.

Reageer