Mattias Morheden is editor.
Er zijn 4 films gevonden.

Jägarna 2

2011 | Misdaad, Thriller

Zweden 2011. Misdaad van Kjell Sundvall. Met o.a. Rolf Lassgård, Peter Stormare, Annika Nordin en Johan Paulsen.

Rechercheur Erik Bäckström (Lassgard) wordt vanuit Stockholm naar een Zweeds gehucht gestuurd voor een moordzaak, en stuit op matige hulpvaardigheid van de lokale bromsnor (Stormare, in Hollywood graag gezien als bad guy, zoals de kille ontvoerder in Fargo). Vervolg op een eerdere thriller waarin Bäckström ook al terecht kwam in een onfrisse jagersgemeenschap. Het verhaal is van het type rechttoe rechtaan, en de sfeer is typisch voor Scandinavische detectives: koele kleuren, beklemmend duistere landschappen en niet al te zonnige personages.

Klara

2010 | Familiefilm

Zweden 2010. Familiefilm van Alexander Moberg. Met o.a. Rebecca Plymholt, Joel Lutzow, Regina Lund en Kjell Bergqvist.

Nadat haar ouders zijn gescheiden verhuist Klara (Plymholt) met haar moeder naar het platteland. Het is even wennen, ze wordt niet snel geaccepteerd door de kinderen uit de buurt. Daarvan rijden er veel paard, Klara wil niet voor ze onderdoen, en voordat ze het weet is ze ingeschreven voor een paardenrace. Zal ze eerst nog wel moeten leren rijden. Helaas heeft haar moeder geen geld voor lessen. De film gaat over thema's als scheidingsperikelen en prille liefde, maar vooral over paarden, en is bij uitstek geschikt voor meisjes die graag op maneges vertoeven.

Millennium 2: De vrouw die met vuur speelde

2009 | Mysterie, Thriller

Zweden/Denemarken/Duitsland 2009. Mysterie van Daniel Alfredson. Met o.a. Noomi Rapace, Michael Nyqvist, Lena Endre, Georgi Staykov en Annika Hallin.

Nadat journalist Mikael Blomkvist, geholpen door onaangepaste whizzkid Lisbeth Salander het mysterie van het verdwenen nichtje van een grootindustrieel oploste gaat hij in dit tweede deel van de Millennium trilogie op zoek naar vrouwenhandelaars; een smerige affaire met hooggeplaatste betrokkenen. De zaak escaleert snel, er vallen doden, en Lisbeth is de hoofdverdachte. De nadruk in dit tweede deel ligt meer bij het personage van Salander, die met haar technische snufjes en explosieve temperament eigenlijk ook interessanter is dan Blomkvist, met zijn grijze truien. Spannende opmaat naar deel drie.

Rånarna

2003 | Misdaad

Zweden 2003. Misdaad van Peter Lindmark. Met o.a. Sofia Hein, Mikael Persbrandt en Stefan Sauk.

De jonge misdaadcommissaris Klara Arvidsson onderzoekt met haar collega Greger Krona een bankoverval in Stockholm. De bende is gewelddadig en handelt professioneel. Door nieuw bewijs krijgt de zaak een onverwachte wending en verandert het leven van Klara.