Filip Renc

Acteur

Filip Renc is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Jizda

1995 | Avonturenfilm, Drama

Tsjechië 1995. Avonturenfilm van Jan Sverák. Met o.a. Radek Pastrnak, Jakub Spalek, Filip Renc en Anna Geislerová.

Franta (Spalek) en Radek (Pastrnak) zijn rond de dertig. Ze kopen samen een oud Opeltje met Franse nummerborden dat ze ombouwen tot een leuke cabriolet, die meer weg heeft van een Mazda. Ze gaan een rit door Bohemen maken. Onderweg pikken ze een leuke lifster op. Het is Anna (Geislerová) die hem gesmeerd is voor haar dominerende vriend. Er ontstaat een soort driehoeksverhouding en Anna stimuleert de seksuele fantasie; ze trekt aan en stoot dan weer af. Vooral Franta gaat er op in. Radek is meer uit op een goede kameraadschappelijke verhouding met beiden, maar vooral met zijn vriend Franta. Hoe origineel kun je nog zijn met een dergelijke film? Het is de 29-jarige regisseur gelukt dankzij de originele aanpak en de vonk die onderling tussen de drie hoofdrollen overslaat. Het resultaat is een juweeltje dat kortstondig in Tsjechië een hit was en bekroond werd met diverse prijzen. De finale heeft nog een verrassing in petto. De film werd in twintig dagen voor slechts dertigduizend dollar gemaakt. Het scenario is van regisseur Sverák en Martin Dostal. Het camerawerk is van Frantisek A. Brabec.

Flußwanderung

1983 | Familiefilm, Avonturenfilm

Servië en Montenegro 1983. Familiefilm van Vit Olmer. Met o.a. Vladimir Kratina, Katerina Pindejova, Tofi Sagvan, Filip Renc en Michael Holbauer.

Een groepje jongeren, dat een avontuurlijke kanotocht onderneemt op een rivier is totaal niet voorbereid op de diverse gebeurtenissen die zij tegenkomen, als zij op zichzelf staan. Aanvankelijk worden ze geconfronteerd met een even oud groepje zigeuners, dat hen berooft en de strijd wordt beslecht in een handgemeen tussen de twee aanvoerders. Tot overmaat van ramp wordt een van de bakvisjes-kanovaarsters nog verliefd ook op de jonge zigeunerleider. Dan steelt een volwassene hun laatste geld en de moraal is tot op het nulpunt gedaald in het aanvankelijk zo olijke groepje. Maar doorzetting en verbetenheid van een van hen doet ze besluiten hun laatste zakcenten bij elkaar te gooien en zo loopt de vakantietocht toch nog goed af. Vaardig gemaakt door een filmer die legio jeugdfilms heeft gedaan en leerzaam voor tieners, al vraag je je wel af waarom nu juist zigeuners de boosdoeners moeten spelen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Filip Renc op televisie komt.

Reageer