Radim Cvrcek

Regisseur, Acteur

Radim Cvrcek is regisseur en acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Za humny je drak

1983 | Familiefilm, Fantasy

Servië en Montenegro 1983. Familiefilm van Radim Cvrcek. Met o.a. Jiri Cisler, Stefan Kvietik, Ivana Andriova en Jan Stastny.

Een schone prinses is verliefd op de knappe zoon van een kolenbrander met wie zij wil trouwen, maar op haar achttiende verjaardag steekt een nare draak er een stokje voor. Naar een kinderboek van Marketa Zinnerova De Wolkendraak gebaseerd op een klassiek Tsjechisch sprookje. Cvrcek geniet bekendheid door talrijke jeugdfilms.

Dospéláci muzou vsechno

1969 | Familiefilm, Fantasy

Servië en Montenegro/Tsjechië 1969. Familiefilm van Radim Cvrcek en Radim Cvrek. Met o.a. Radim Cvrcek, Véra Stépánková, Erik Pardus, Martin Trojan en Nina Popelíková.

Een tien-jarige jongen leeft in zijn eigen fantasiewereldje, waarin hij de baas speelt over de volwassenen. Op een dag bespiedt hij zijn vader, een chemicus, die experimenteert met een middel dat dieren verkleint. Door toedoen van de jongen drinkt de vader van het middel, waarna hij in een baby verandert. De jongen mengt enkele vloeistoffen, drinkt ervan en is volwassen. Zijn wens is uitgekomen, maar dan blijkt het leven van een volwassene ook niet zo eenvoudig te zijn. Voorloper van het BIG-thema, dat vijftien jaar later in Amerika zo populair zou worden. Het scenario van Cvrcek (die ook nog de rol van het volwassen kind voor zijn rekening neemt) en Milan Simek, naar een verhaal van Sheila Ochoda, is naïef maar zeer ontwapenend en bevat enkele leuke situaties. Geschikte ontspanning voor korte, lange, dikke en dunne kinderen. Het camerawerk is van Jirí Kolín.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Radim Cvrcek op televisie komt.

Reageer