Michel Berger

Componist

Michel Berger is componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Starmania

1990 | Muziek, Sciencefiction

Frankrijk 1990. Muziek van Gérard Puliccino. Met o.a. Sabrina Lory, Maurane, Wenta, Martine Saint Clair en Renaud Hantson.

Een rock-opera die zich afspeelt in een toekomstige nieuwe stad in het Westen, heel origineel Monopolis geheten, waar politici, alternatievelingen, vedettes, rockers etc. etc. rondlopen met hun passies en hun maatschappelijke protesten, waarin ze opkomen voor de achtergestelden. Een taai scenario, bestaande uit een reeks taferelen zonder groot onderling verband. Het blijft ook allemaal even weinig geloofwaardig en nietszeggend, en doet naar de meesterwerken van de Amerikaanse cinema van weleer, zoals WEST SIDE STORY, terugverlangen.

Rive droite, rive gauche

1984 | Thriller, Drama

Frankrijk 1984. Thriller van Philippe Labro. Met o.a. Gérard Depardieu, Nathalie Baye, Bernard Fresson, Carole Bouquet en Charlotte de Turckheim.

Jurist Paul (Depardieu) krijgt het aan de stok met een van zijn belangrijke cliënten wanneer hij de zaak openbaar maakt van Sacha (Baye), die door die man is lastiggevallen. Pauls jaloerse vrouw Babée (Bouquet) doet ook nog een duit in het zakje. Matig drama dat zich afspeelt in de betere kringen aan beide kanten van de Seine in Parijs, heeft een prima cast. Depardieu en Baye stonden vaker tegenover elkaar, zoals in La dernière femme en Le retour de Martin Guerre. Bouquet werd genomineerd voor een César voor haar rol.

Tout feu tout flamme

1982 | Komedie, Actiefilm

Frankrijk 1982. Komedie van Jean-Paul Rappeneau. Met o.a. Yves Montand, Isabelle Adjani, Alain Souchon, Lauren Hutton en Jean-Luc Bideau.

Adjani is aanbiddelijk in de rol van carrière-vrouw Pauline Valance. Als rechterhand van de Franse minister van Economische Zaken kent zij alle dossiers, adviseert zij 's rijks ambtenaren en regelt zij de politieke agenda. Maar thuis - bij oma en haar drie zusjes - is ze een totaal andere vrouw. Beslist even aanbiddelijk, en door haar hardop beleden onzekerheid misschien nog wel aantrekkelijker. In Tout feu, tout flamme moet Pauline keuzes maken en zich een houding aanmeten tegenover haar middelbare vader (Montand) die na lange afwezigheid op de proppen komt met een waanzinnig plan. Hij wil een casino beginnen aan het Meer van Genève.

Sérieux comme le plaisir

1974 | Komedie

Frankrijk 1974. Komedie van Robert Benayoun. Met o.a. Jane Birkin, Richard Leduc, Georges Mansard, Michael Lonsdale en Jean-Luc Bideau.

Een meisje en jongemannen in een ongecompliceerde driehoeksrelatie gaan spontaan in op alle spelingen van het lot, tot verwarring van hun omgeving. Deze poging tot een surrealistische komedie door een filmcriticus blijft steken in een reeks episodische grappen die zelden echt leuk zijn. De charme van het trio, plus een uitgebreide reeks gastacteurs houden aandacht net vast.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michel Berger op televisie komt.

Reageer