Fernando Epstein

Producer, Editor

Fernando Epstein is producer en editor.
Er zijn 9 films gevonden.

Las herederas

2018 | Drama

Paraguay/Duitsland/Uruguay/Brazilië/Noorwegen/Frankrijk 2018. Drama van Marcelo Martinessi. Met o.a. Ana Brun, Margarita Irun, Ana Ivanova, Nilda Gonzalez en María Martins.

Neon Bull

2015 | Drama

Brazilië/Uruguay/Nederland/Spanje 2015. Drama van Gabriel Mascaro. Met o.a. Juliano Cazarré, Maeve Jinkings, Josinaldo Alves, Carlos Pessoa en Alyne Santana.

Zinnelijk portret van handvol mensen die werken bij de vaquejada, een soort rodeoshow die gehouden wordt in het noordoosten van Brazilië. De film volgt niet de sterren van de show, maar de verzorgers van de paarden en stieren. En zoomt daarbij niet alleen in op de lichamen van de dieren, maar ook op die van de verzorgers. In het bijzonder op dat van Iremar, een stoere vent die ervan droomt modeontwerper te zijn. Hoogtepunt in deze volstrekt onvoorspelbare film is een ongemonteerde vrijpartij van tien minuten tussen Iremar en een hoogzwangere vrouw. Tweede speelfilm van de jonge Mascaro (1983) was wereldwijd een festivalhit en won tientallen prijzen.

Tanta agua

2013 | Drama, Komedie

Uruguay/Mexico/Nederland/Duitsland 2013. Drama van Ana Guevara en Leticia Jorge. Met o.a. Néstor Guzzini, Malú Chouza en Joaquín Castiglioni.

Het zit de gescheiden vader in dit Uruguayaanse drama niet mee: krijgt hij eindelijk de tijd om zijn mokkende dochter en zoon mee op vakantie te nemen, valt de regen met bakken uit de hemel. Een prelude op haar puberteit, want zoals The Pixies over de aftiteling zingen: It is time for stormy weather. Dat nummer 'Stormy Weather' zorgt voor het meest enerverende moment van de hele film. Want van dit soort films zijn er onderhand wel genoeg: aardige driesterrenfilms die kabbelend de problemen van pubers dan wel van hele gezinnen observeren, met hier en daar een verplichte komische noot.

3

2012 | Drama, Komedie

Uruguay/Argentinië/Duitsland 2012. Drama van Pablo Stoll. Met o.a. Sara Bessio, Humberto De Vargas en Anaclara Ferreyra Palfy.

De valse cover van 'Never Can Say Goodbye' aan het eind vat 3 heel mooi samen. Want dat zijn de drie van elkaar vervreemde levens van de man, de vrouw en de dochter ook: valse covers. Het is niet dat ze niet proberen afscheid te nemen, de naar liefde hunkerende Graciela, de dienstbare maar opdringerige goedzak Rodolfo en de puberende Ana. Maar het lukt niet. Of ze willen of niet, ze zijn met elkaar verbonden. Daarin schuilt iets tragisch, maar ook iets prachtig melancholisch.

Gigante

2009 | Drama

Uruguay/Argentinië/Duitsland/Spanje/Nederland 2009. Drama van Adrián Biniez. Met o.a. Horacio Camandule, Leonor Svarcas en Fernando Alonso.

Is zwaarlijvige Jara (Camandule) een beschermengel, of een stalker? Een romanticus, of gewoon een sneue stumper? Regisseur Biniez houdt het fijntjes in het midden in zijn zeer internationale coproductie over een man achter een serie beveiligingscamera's in een supermarkt in Montevideo, en diens obsessie met een tengere schoonmaakster in de nachtploeg (Svarcas). Deze Jara denkt geen enkele kans te maken bij een mooie vrouw zoals zij, totdat hij ontdekt dat ze raakvlakken hebben. Knap geconstrueerde film, omdat de inhoud niet komt van tekst en uitleg, maar van handelingen.

Liverpool

2008 | Drama

Argentinië/Frankrijk/Nederland/Duitsland/Spanje 2008. Drama van Lisandro Alonso. Met o.a. Nieves Cabrera, Juan Fernandez en Giselle Irrazabal.

Na jaren op zee monstert Farrel (Fernandez) af. Hij gaat, gewapend met een ruime voorraad sterke drank, terug naar zijn geboortedorp in Zuid-Argentinië om zijn moeder op te zoeken. Maar thuis blijkt zijn moeder dement, en is bovendien de zwakbegaafde Analia geboren. Regisseur Alonso (Los Muertos) filmt steevast in langgerekte, vrijwel bewegingloze shots, waarin een prominente rol is weggelegd voor het overweldigende landschap. Er wordt bijzonder weinig gesproken in de film. Liverpool is geen film waarmee Alonso een nieuw, groter publiek zal aanboren, daarvoor is hij te hermetisch, te minimalistisch.

La Perrera

2006 | Drama, Komedie

Uruguay/Argentinië/Canada/Spanje 2006. Drama van Manolo Nieto. Met o.a. Pablo Riera, Martín Adjemían, Sergio Gorfain, María Sofia Dabarca en Adriana Barbosa.

In 2001 werkte Manuel Nieto Zas mee aan 25 Watts, het internationaal bejubelde Uruguayaanse loflied op jeugdige lamlendigheid (en winnaar van een Tiger in Rotterdam). La Perrera is zijn eerste soloproject, een film die vanaf de opening duidelijk maakt dat zijn hart nog steeds stevig verankerd is in modderige loomheid. Twintiger David (Alexandre) doodt zijn tijd met slapen, masturberen en drugs totdat zijn rijke vader hem opdraagt een eigen huis te bouwen. Terwijl het project tergend langzaam vordert ontdekt David met gelijke tred de geneugten van werkzaamheid. Verhaal en beeldtaal sluiten naadloos aan en leveren op de valreep genoegdoening voor David en voor zijn publiek.

Whisky

2004 | Drama, Komedie

Uruguay/Argentinië/Duitsland/Spanje 2004. Drama van Juan Pablo Rebella en Pablo Stoll. Met o.a. Andrés Pazos, Mirella Pascual, Jorge Bolani en Daniel Hendler.

Na de charmante low-budgetfilm 25 Watts, die een Tiger Award won in Rotterdam, verraste het jonge Uruguayse duo Rebella en Stoll met deze volwassen tragikomedie waarin de eigenaar van een sokkenfabriek een schijnhuwelijk aangaat met zijn secretaresse om zijn succesvolle broer, die een paar dagen op bezoek komt, te imponeren. Dat gaat allemaal erg traag, met weinig woorden en veel herhaling, maar de onderkoelde humor en melancholie zullen bij fans van bijvoorbeeld Aki Kaurismäki en Jim Jarmusch in goede aarde vallen. Op nieuw werk van het filmmakersduo hoeven we helaas niet te wachten; Rebella pleegde in 2006 zelfmoord.

25 Watts

2001 | Drama, Komedie

Argentinië/Uruguay 2001. Drama van Juan Pablo Rebella en Pablo Stoll. Met o.a. Daniel Hendler, Jorge Temponi, Alfonso Tort, Valentín Rivero en Valeria Mendieta.

Internationaal bejubeld en gelauwerd debuut van Uruguayaanse twintigers Rebella en Stoll. 25 Watts begint op een lome zaterdagochtend in La Rañaga, een rustige middenklassenwijk van Montevideo. Het is 7:14 en Leche (20), Javi (20) en Seba (18) zijn nog steeds wakker. Ze slenteren wat rond, hangen op een muurtje en ledigen het laatste flesje bier. De bijgelovige Leche is in de poep getrapt en weinig hoopvol over zijn geluk de komende dagen. Hij moet eigenlijk leren voor een examen Italiaans op maandag maar het enige waaraan hij kan denken is zijn lerares Beatriz (25). Javi is al klaar met school maar ziet op tegen zijn stompzinnige bijbaantje. Over een paar uur moet hij met een geluidsinstallatie door de buurt rijden om reclame te maken voor pasta. Hij heeft meer zin in zijn vriendinnetje die hij ´s middags zal treffen voor wat passieloze seks. Seba, de jongste van het stel, hangt er een beetje bij. Hij is moe en valt in slaap. De stijlvaste camera van Bárbara Alvares registreert het drietal gelaten in contrastrijk zwart-wit en de toon is gezet voor een weinig opwindende dag vol droogkomische futiliteiten.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Fernando Epstein op televisie komt.

Reageer