Peter W. Schmidt

Componist

Peter W. Schmidt is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Echte Kerle

1996 | Drama, Romantiek, Komedie

Duitsland 1996. Drama van Rolf Silber. Met o.a. Christoph M. Ohrt, Tim Bergmann, Carin C. Tietze, Oliver Stokowski en Daniela Ziegler.

Hauptkommissar Christoph Schwenk (Ohrt) uit Frankfurt raakt in zeer korte tijd alles kwijt: zijn vriendin, nadat hij haar met een andere vent in bed had betrapt, zijn huis, zijn auto en alles wat hij bezat. Hij zakt ergens door, kan zich niets meer herinneren en wordt wakker in het bed van Edgar S[KA3]anger (Bergmann), een automonteur, die als bijverdienste soms gestolen auto`s ombouwt voor de export. Edgar is best een aardige vent, die verliefd is geworden op hem, maar Christoph die geen onderkomen meer heeft, verkast toch liever naar de logeerkamer. Christoph maakt van de nood een deugd en zet zijn werk - de niet aflatende jacht op misdadigers - gewoon voort met zijn partner Mike Niemcek (Stokowski). Zij krijgen versterking van Helen Renmark (Tietze), een wilskrachtige jonge collega, die wel een oogje op Christoph heeft. Ondertussen komen ze op het spoor van een handel in illegale auto's, Edgar's moeder komt ook nog eventjes logeren in de kleine woning van Edgar, die dan op het punt staat gearresteerd te worden - dat is natuurlijk uiterst pijnlijk voor Christoph. Deze tv-film is niet zo zeer een krimi, maar wel een rolprent over menselijke relaties en misverstanden. Het scenario van regisseur Silber en Rudolf Bergmann kent een hoop originele uitgangspunten en dat is best verfrissend. De spelprestaties zijn goed en het camerawerk van J├╝rgen Herrmann, dat in de nazomer van 1995 in Frankfurt en omgeving gedraaid werd, oogt goed.

Die Stadtpiraten

1985 | Familiefilm, Avonturenfilm

Duitsland 1985. Familiefilm van Rolf Silber. Met o.a. Ron Williams, Julia Martinek, Philip Spohn, Thomas Nowald en Roy Scholz.

De stadspiraten, een jeugdbende uit Berlijn, weten weer eens niet wat zij in het weekend zullen gaan doen. Het jongste bendelid, Bazille leent, omdat hij hem dringend nodig heeft, een zilveren koffer. Die is van luitenant Lee Collins en de inhoud is 'Top Secret'. En reeds is de jacht op de koffer in volle gang. Over hoe de luitenant tenslotte toch nog aan de koffer komt, en hoe het geheim achter de koffer wordt opgehelderd, vertelt deze sprankelende, vlotte komedie vol actie en humor. Scenario van regisseur Silber. Camerawerk van Wolfram Seibt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Peter W. Schmidt op televisie komt.

Reageer