Fernando Alves Pinto

Acteur

Fernando Alves Pinto is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

To My Beloved

2015 | Thriller, Drama

Brazilië 2015. Thriller van Aly Muritiba. Met o.a. Fernando Alves Pinto, Mayana Neiva, Lourinelson Vladmir, Giuly Biancato en Michelle Pucci.

Fernando, vader van een jonge zoon, rouwt in stilte om zijn recent overleden vrouw, door elke avond liefdevol haar kleding en spullen te arrangeren. Tot hij tussen die spullen een videoband ontdekt met een geheim dat zijn liefde voor haar drastisch ondermijnt. Het markeert het begin van een broeierige, emotionele zoektocht naar de waarheid in een spannend, krachtig moraalspel over liefde, geschonden vertrouwen en wraak. Nauwlettend gekadreerde, onvoorspelbare psychologische thriller van debuterend regisseur Muritiba, die met subtiele aanwijzingen veel weet te vertellen.

Terra estrangeira

1995 | Thriller, Drama

Portugal/Brazilië 1995. Thriller van Walter Salles en Daniela Thomas. Met o.a. Fernanda Torres, Fernando Alves Pinto, Luis Melo, Alexandre Borges en Laura Cardoso.

Begin 1990 nam de nieuw gekozen Braziliaanse president Fernando Collor een aantal draconische maatregelen om zijn land uit de economische chaos en hyperinflatie te halen. Hij liet o.a. de spaartegoeden voor onbepaalde tijd bevriezen. Duizenden jonge Brazilianen pakten hun biezen om elders hun geluk te beproeven. Tegen die achtergrond beleven we de perikelen van de jonge Paco (Alves Pinto). Hij reist eerst naar Portugal en wil dan door naar Spanje, het geboorteland van zijn onlangs overleden moeder. In Lissabon maakt hij kennis met Alex (Torres), een jonge Braziliaanse die al enige tijd eerder hun vaderland verlaten had. Tussen het tweetal ontluikt een mooie romance ondanks de problemen, waarmee ex-patriates te maken hebben. Op een heldere en verfrissende manier komen zware thema's als in den vreemde zijn en ontwrichting aan bod. De persoonlijke problematiek van beide personages wordt op een subtiele wijze zonder gedram ingebed in een breder kader, waarin politieke malaise, de verhouding tussen ex-kolonisator en ex-kolonie, racisme en de multiculturele maatschappij hun plaats hebben. Esthetisch bekoorlijk dankzij de mooie zwart-wit-fotografie van Walter Carvalho, de uitstekende vertolkingen en gevarieerde muziek van Jose Miguel Wisnik.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Fernando Alves Pinto op televisie komt.

Reageer