Costas Ferris

Regisseur, Acteur

Costas Ferris is regisseur en acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Rembetiko

1983 | Muziek, Biografie

Griekenland 1983. Muziek van Costas Ferris. Met o.a. Sotiria Leonardou, Nikos Kalogeropoulos, Michalis Maniatis, Nikos Dimitratos en Konstantinos Tzoumas.

Rembetiko-muziek is een soort Griekse stadsblues verbonden met de sfeer van gore kroegen waar in de jaren twintig de sociale verschoppelingen bijeenkwamen. De film verhaalt het leven van één van de grootste rembetiko-zangeressen, van haar geboorte in 1913 in Smyrna tot haar dood in 1955 in Athene. Bekroond op de festivals van Thessaloniki en Berlijn. De film is vooral vanuit muzikaal oogpunt interessant, want dramatisch is hij nogal mager; in ieder geval te lang.

Promitheas se theftero prosopo

1975 | Experimenteel

Griekenland 1975. Experimenteel van Costas Ferris. Met o.a. Yiannis Canoupakis, Myrto Paraschi, Vangelis Maniatis, George Vouros en Costas Vrettos.

Deze quasi-artistieke film is een mislukking op alle niveaus: zowel verhaaltechnisch als filmtechnisch. Hij is onbedoeld grappig en bedient zich van veel te harde rockmuziek die op de meest onverwachte momenten uit de speakers knalt. Engelse titel: PROMETHEUS SECOND PERSON, SINGULAR.

I Fonissa

1974 | Drama

Griekenland 1974. Drama van Costas Ferris. Met o.a. Maria Alkeou, Dimitra Zeza, Fivos Taxiarhis, Natalia Alkeou en Elpidoforos Gotsis.

Een voortreffelijke film van Ferris gebaseerd op een verbazingwekkend verhaal van Alexandres Papadiamantis. Het gaat over een oudere vrouw die haar rol als vrouwelijke slaaf in een door mannen gedomineerde maatschappij zo zat is, dat ze meisjesbaby's begint te vermoorden om ze een leven vol verbittering te besparen. De film heeft hier en daar mystieke elementen; het slot is deels tragedie, deels horror. Engelse titel: THE MURDERESS.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Costas Ferris op televisie komt.

Reageer