Maria Andersson

Acteur

Maria Andersson is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

En Kärlek's sommar

1979 | Drama

Zweden 1979. Drama van Mats Arehn. Met o.a. Gösta Ekman, Maria Andersson, Anita Ekström, Kjell Berguist en Lauritz Falk.

Een getrouwde bioloog wordt verliefd op een ongebonden en onontwikkeld jong meisje, dat zijn hele georganiseerde leven en waardenbesef omver haalt, al zal de verhouding een gezamenlijk werkbezoek aan Londen niet overleven. Het rake observatievermogen en de knappe spelprestaties bouwen een simpel gegeven uit tot een boeiende sociaal-psychologische studie, ondanks de onnodig 'uitleggerige' jeugd-flashbacks van de hoofdpersoon in het scenario van collega-regisseur Jonas Cornell. In Zweden zelf had de film groot succes bij pers en publiek. Scenario van Jonas Cornell. Camerawerk van Lase Björne.

Mackan

1977 | Familiefilm, Drama

Zweden 1977. Familiefilm van Birgitta Svensson. Met o.a. Maria Andersson, Kȧre Mölder, Francisca von Koch, Hans Jonsson en Thomas Norström.

De veertien-jarige dochter van een spoorwegbeambte wordt regelmatig wordt overgeplaatst, waardoor haar vriendschappen, schoolervaringen en eerste sekservaring met een oudere maar onbedreven arbeidersjongen slechts van kortstondige aard zijn. Dit autobiografisch filmdebuut heeft een onverminderd zelfmedelijden van de regisseuse over haar jeugd in de jaren 1960-1970, zodat alle personages behalve de hoofdpersoon kortzichtig, stom of liefdeloos zijn. Svensson stelde dat de film alleen bedoeld is voor leeftijdgenoten van haar heldin. Misschien dat zij haar niet ongenietbaar vervelend vinden, maar u bent in elk geval gewaarschuwd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Maria Andersson op televisie komt.

Reageer