Jean Maley

Regisseur

Jean Maley is regisseur.
Er zijn 4 films gevonden.

Quai du désir

1969 | Misdaad

Frankrijk 1969. Misdaad van Jean Maley. Met o.a. Nikita Harris, Nathalia Nort, Jean Delvalles en Guy Herman.

Een gangster tracht zich in de Franse havenstad Dieppe een plaats in de onderwereld te veroveren door het opzetten van smokkelhandel. Een slap werkstuk met uiterst trage ontwikkelingen waarin de logica soms volledig zoek is.

Traffic des filles

1968 | Erotiek

Frankrijk 1968. Erotiek van Jean Maley. Met o.a. Christine Aurel, Henri Lambert en Jose Gonzales.

Een vrij realistische film over het lot van tot prostitutie gedwongen meisjes. De erotiek is echter ver zoek.

Hold-up pour Laura

1968 | Misdaad

Frankrijk 1968. Misdaad van Jean Maley. Met o.a. Sylvie Breal, Henri Lambert, Alain Bouvette, Michel Charrel en Claudine Delvaux.

Een zware jongen ontsnapt uit de gevangenis en stuurt zijn vriendin naar Parijs om bij voormalige onderwereld-collega's geld te lenen voor zijn vlucht naar Zuid-Amerika. Deze kleine, maar vakkundige misdaadfilm weigert het gangstermilieu te romantiseren. Verrassend sterk acteerwerk; boeiend en spannend.

L' Assassin viendra ce soir

1962 | Misdaad, Komedie

Frankrijk 1962. Misdaad van Jean Maley. Met o.a. Francois Deguelt, Raymond Souplex, Renée Cosima, Gilbert Gil en Pierre Doris.

Een reeks schijnbare hartaanvallen blijken moorden te zijn die met een dodelijk gas werden gepleegd. Het spoor van de politie leidt naar een parfum-laboratorium. Een B-film zonder kraak of smaak die de oude feuilletonfilms met bizarre scènes en spectaculaire achtervolgingen wil naäpen, maar die faalt in de slordige uitwerking. Er zijn wat melige grappen van tweedeplanskomieken.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jean Maley op televisie komt.

Reageer