Stephan Danailov

Acteur

Stephan Danailov is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Poema

1986 | Drama

Bulgarije 1986. Drama van Stephan Dimitrov. Met o.a. Stephan Danailov, Iren Krivoshiyeva, Yosiff Surchadjiev, Ivan Andonov en Vassil Popiliyev.

Sociaal drama. Om een bergdorpje te voorzien van zuiver drinkwater moet een oude begraafplaats worden verwijderd. De energieke vrouwelijke arts drijft het conflict met de recalcitrante inwoners onbedoeld op de spits. Een dodelijk slachtoffer is noodzakelijk om hen op andere gedachten te bengen. De film bereikt door een mengeling van dramatische vormen en stijlen een allegorisch niveau.

Slovo za bookvite

1984 | Avonturenfilm, Historische film

Bulgarije 1984. Avonturenfilm van Borislav Sharaliyev. Met o.a. Stephan Danailov, Kosta Tzonev, Plamen Dontchev, Peter Petrov en Yanina Katcheva.

Het tweede deel, volgend op POKRASTVANETO van het historische epos over Boris I, Tsaar van Bulgarije. In 885 introduceerde hij het cyrillische schrift teneinde het eenwordingsproces van de natie te voltooien. Hij trok zich terug in een klooster maar besloot terug te keren om zijn avontuurlijke zoon Vladimir te onttronen en de jonge Simeon tot heerser te maken. Een nogal vereenvoudigde versie van de geschiedenis, gebracht in kleurrijke maar levenloze beelden.

Pokrastvaneto

1984 | Avonturenfilm, Historische film

Bulgarije 1984. Avonturenfilm van Borislav Sharaliyev. Met o.a. Stephan Danailov, Boris Lukhanov, Annetta Petrova, Stoyan Stoyev en Ventcheslav Kisyov.

Het eerste deel van het historische epos - het tweede deel is SLOVO ZA BOOKVITE - over Boris, Khan van de Proto-Bulgaren, die zijn volk, dat in de 9e eeuw vanuit Byzantium gekerstend werd, tot één natie smeedde. Het was een moeizaam proces en Boris heeft hele families van zijn tegenstanders moeten uitmoorden. Ook zijn beminde zuster Eupraxie viel ten offer aan de bloedige strijd. Een duur maar traag spektakel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Stephan Danailov op televisie komt.

Reageer