Alexei Baranov

Acteur

Alexei Baranov is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Mademoiselle O

1994 | Historische film, Drama

Frankrijk 1994. Historische film van Jérôme Foulon. Met o.a. Maïté Nahyr, Elena Safonova, Alexandre Arbatt, Vernon Dobtcheff en Anton Minachkine.

Ver weg van haar geboorteland Zwitserland, komt Mademoiselle O (Nahyr) als gouvernante in dienst bij een Frans-sprekende Russische aristocratische familie in St. Petersburg. Het is 1905 en door de revolutie zijn de twee kinderen meestal onder de directe hoede van het Zwitserse meisje. Aanvankelijk klikt het niet tussen de ijdele oudste zoon en de jonge vrouw, maar langzaamaan ontdekt ze in de jongen een geniale dichter. Ondertussen stort zijn vader zich in de politiek en neemt stelling tegen de tsaar. De sfeer in Rusland aan het begin van de twintigste eeuw, de dreiging van de revolutie en de onzekere toekomst worden uitstekend weergegeven. Maar scenaristen Sandra Joxe en Foulon zijn er niet in geslaagd de essentie van de kroniek van Vladimir Nabokov, het verval van de Russische adel, echt weer te geven. Mooie beelden van Valéry Martynov.

Ia khotela uvidet angelov

1992 | Misdaad, Drama

Rusland/Verenigde Staten 1992. Misdaad van Sergey Bodrov. Met o.a. Alexei Baranov, Natalia Grinko, Liia Akhedzhakova, Alexei Zharkov en Yevgeni Pivavorav.

De held van dit magere criminele melodrama is Bob, een twintig-jarige lijfwacht (Baranov) in een Russische provinciestad. Op een dag zendt zijn baas hem naar Moskou om geld op te halen bij een in gebreke blijvende schuldenaar. Als er geen geld op tafel komt, moet de man gedood worden. De lijfwacht heeft echter nog nooit iemand gedood. In Moskou ontmoet hij een vreemd, mooi meisje, de zestien-jarige Nat (Grinko), dat in een kelder woont en dagdroomt over een brief van Madonna. Scenario van regisseur Bodrov en diens producente-echtgenote, de Amerikaanse Carlyn Cavallero. De camera van deze zich in 24 uur afspelende film, die vooral 's nachts gedraaid werd, werd bemand door Alexej Rodionov, Sergei Taraskin, Fjodor Aranyshev en Vladimir Ilyin. Een sfeertje van leren-jacks, rock 'n' roll-muziek uit 1960 en een somber beeld van de Russische hoofdstad.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alexei Baranov op televisie komt.

Reageer