Agi Margittay

Acteur

Agi Margittay is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Circus Maximus

1980 | Drama, Oorlogsfilm

Duitsland/Hongarije 1980. Drama van Géza von Radványi. Met o.a. Agi Margittay, Gabor Mate, Gabor Reviczky, Ferenc Bacs en Imre Antal.

In het laatste jaar voor de capitulatie van nazi-Duitsland smokkelt de directrice van een klein rondreizend circus mensen uit bezet Hongarije naar Croatisch Joegoslavië. De vluchtelingen posteren als artiesten en een oude beer, wiens gezellin gestorven is, houdt de schijn op van het circus. Terwijl de circusbazin met het geld van de vluchtelingen zich in leven houdt, wordt haar wankele bestaan door haar zwakbegaafde zoon in de waagschaal gesteld. Een van Von Radvayi's latere films die over oorlog en vrede, liefde en haat, onderdrukking en vrijheid alsmede het leven en de dood gaat. De film ontwikkelt zich als onderhoudend drama en draagt in de finale zijn boodschap uit. Het scenario is van Judit Mariassy en Karoly Makk. Het camerawerk is van Sandor Sara. Redelijke regie en dito spelprestaties.

Végkiàrusitàs

1979 | Drama

Hongarije 1979. Drama van Ferenc Andràs. Met o.a. Agi Margittay, Julia Borbàth, Sàndor Héjja en Mari Kiss.

De zakenvrouw Rozal is met Giza en Tamas op weg naar de wekelijkse markt. De drie blijven slechts bij elkaar omdat ze elkaar nodig hebben: Rozal heeft zin in zaken, Giza heeft het noodzakelijke patent en Tamas vervoert de waren. Wanneer Rozal ontdekt dat Tamas een deel van de waren achterhoudt, oefent ze druk op hem uit. Of hij trouwt met haar zodat haar zoon een vader krijgt, of ze geeft hem aan bij de politie.

A Kedves somszed

1978 | Komedie

Hongarije 1978. Komedie van Zsolt Kezdi-Kovacs. Met o.a. László Szabó, Margit Dayka, Agi Margittay, Guönguyi Vigh en Bertalan Solti.

Een nogal autoritaire, maar niet echt onsympathieke dertiger neemt na zijn scheiding z'n intrek bij zijn bejaarde vader. Hij laat de man opnemen in een tehuis, en begint dan langzaam maar zeker alle touwtjes naar zich toe te halen en zich op te werpen als woordvoerder van alle huurders van het appartementsgebouw. Een bitterzoete, gevoelige satire.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Agi Margittay op televisie komt.

Reageer