Thi Loc Truong

Acteur

Thi Loc Truong is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Mui du du Xanh

1993 | Drama, Experimenteel

Frankrijk/Vietnam 1993. Drama van Tran Anh Hung. Met o.a. Nguyen Anh Hoa, Truong Thi Loc, Lu Man San, Tran Nu Yen-Khe en Thi Loc Truong.

Het boerenmeisje Muì wordt in de jaren ´50 als dienstertje te werk gesteld bij een welvarende Vietnamese familie. Haar aankomst en eerste belevenissen worden traag en poëtisch in beeld gebracht: ze krijgt kookles, er wordt gegeten en gemusiceerd. In de eerste 20 minuten passeert er eigenlijk maar één 'dramatisch' moment, als de vrouw des huizes opmerkt dat dochtertje Tô 'even oud zou zijn geweest als Muì nu'. Intussen zijn we de deur niet uit geweest. Misschien een metafoor voor het 'huisarrest' dat de pater familias, die boete wil doen voor de dood van Tô, zich vrijwillig heeft opgelegd. Een dichtregel die aan het slot wordt voorgelezen, lijkt van toepassing op de hele film: 'Als er een werkwoord is dat harmonieus bewegen betekent, moet dat hier gebruikt worden'. In Cannes met de Gouden Camera bekroond filmdebuut van bootvluchteling Hung werd geheel opgenomen in een Franse studio.

L'odeur de la papaya verte

1993 | Drama, Experimenteel

Frankrijk 1993. Drama van Yen-Khe Tran Nu. Met o.a. Hoa Hoi Vuong, Thi Loc Truong, Man San Lu en Yen-Khe Tran Nu.

L´Odeur de la Papaya Verte (De Geur van de Groene Papaya) gaat over de belevenissen van het kleine meisje Mùi, dat als dienstmeisje werkt bij een familie in Saigon. Zij ontwikkelt een hechte band met de vrouw des huizes, die door haar man is verlaten. Terwijl de tijd voortschrijdt, zijn wij, samen met Mùi, getuige van de veranderingen in de natuur en snuiven wij de geuren en kleuren op van het eten dat dagelijks met veel zorg wordt bereid. Tien jaar later gaat Mui (inmiddels gespeeld door Tran Nu Yên Khê, echtgenote van de regisseur) werken bij een pianist. Hoewel zij opklimt tot diens geliefde, verandert er weinig in haar dagelijkse bestaan en gaat zij gewoon door met het verzorgen van huis en haard. L´Odeur de la Papaya Verte heeft geen enkele politieke boodschap, maar gaat volgens de maker over `de dienstbaarheid van Vietnamese vrouwen.´ Met L´Odeur de la Papaye Verte rekende de in 1962 geboren regisseur af met de nostalgische herinneringen aan zijn geboorteland, dat hij als twaalfjarige verliet.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Thi Loc Truong op televisie komt.

Reageer