Mitsuko Miura

Acteur

Mitsuko Miura is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Wakaihito

1963 | Komedie

Japan 1963. Komedie van Katsumi Nishikawa. Met o.a. Yujiro Ishihara, Ruriko Asaoka, Shiro Osaka en Mitsuko Miura.

Op een meisjesschool in een dorpje in Zuid-Japan komt een nieuwe wiskundeleraar. Onschuldige en ongenietbare Japanse komedie, gevormd naar Westerse voorbeelden.

Sisters Of Nishijin

1952 |

1952. Kozaburo Yoshimura. Met o.a. Mitsuko Miura, Yuko Tsumura en Yumiko Miyagino.

Op een meisjesschool in een dorpje in Zuid-Japan komt een nieuwe wiskundeleraar. Onschuldige en ongenietbare Japanse komedie, gevormd naar Westerse voorbeelden.

Inazuma

1952 | Drama

Japan 1952. Drama van Mikio Naruse. Met o.a. Hideku Takamine, Mitsuko Miura, Jun Negami, Kyoko Kagawa en Chieko Murata.

Takamine is een van de vier kinderen van haar moeder bij verschillende mannen. Door hun constante armoede wordt er voortdurend geruzied over geld en proberen de meisjes zo snel mogelijk een rijke man aan de haak te slaan. Takamine wordt door dat alles zo afgestoten, dat ze besluit alleen te gaan wonen. Een goedgemaakt, maar doelloos gezinsdrama. Ook bekend als LIGHTNING.

Josei no shôri

1946 |

Japan 1946. Kenji Mizoguchi. Met o.a. Shin Tokudaiji, Mitsuko Miura, Michiko Kuwano en Kinuyo Tanaka.

Over de beginnende emancipatie van de Japanse vrouw in een door de Amerikanen bezet naoorlogs Japan. Mizoguchi's eerste, door de Amerikanen in gang gezette statement over feodale vrouwenonderdrukking.

Josei no shori

1946 | Drama

Japan 1946. Drama van Kenji Mizoguchi. Met o.a. Kinuyo Tanaka, Michiko Kuwano, Eiko Uchimura, Toyoko Takahashi en Mitsuko Miura.

Een sociaal melodrama met Tanaka als advocate die moet kiezen tussen de liefde voor haar familie en haar plichten als ambtsdraagster. Thematisch verwant met Mizoguchi's vroegere film WHITE THREADS OF THE WATERFALL. Ook deze film is een aangrijpend geheel met een opvallend sterk slot. Tanaka is groots in de hoofdrol. Ook bekend als THE VICTORY OF WOMEN.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mitsuko Miura op televisie komt.

Reageer