Martin Gates

Regisseur, Scenarist, Producer

Martin Gates is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 5 films gevonden.

Jack and the Beanstalk

2000 | Animatie

Verenigde Staten 2000. Animatie van Martin Gates. Met o.a. Paul Panting, Peter Bayliss, Julia McKenzie, Gary Martin en Melvyn Hayes.

Jack ruilt een koe voor een pakje 'magische bonen'. Hij plant de bonen, die uitgroeien tot een bonenstaak die tot in de hemel reikt. Hij klimt erin en beleeft een reeks wonderlijke avonturen.

The Ugly Duckling

1997 | Animatie, Familiefilm

Verenigde Staten 1997. Animatie van David Elvin.

In deze zoveelste animatieversie naar het overbekende sprookje van Hans Christian Andersen trekt het lelijke eendje de wijde wereld in omdat hij thuis geminacht en gediscrimineerd wordt. Op zijn avontuurlijke tocht ontmoet hij het ondernemende, maar er wat pover uitziende muisje Scruffy, dat ervan droomt carrière te maken in de theaterwereld. Na aardige en onaardige dieren te hebben ontmoet en kennis gemaakt te hebben met de dikwijls zo boosaardige mensenwewreld, loopt het voor beiden gelukkig goed af. Het scenario is van Martin Gates en Sue Radley, die geprobeerd hebben hun eigen inbreng te geven aan het klassieke verhaal, want anders zou hun creatieve inspanning niet omgezet zijn tot een matineelange tekenfilm. Voor kinderen OK, ook als zij het verhaal allang kennen. Alleen voor de allerkleinsten geschikt als de versie in het Nederlands of het Vlaams is ingedubd. In de originele versie met de stemmen van: Paul Panting als Ugly, Imelda Staunton als Scruffy, Maria Darling als Geraldine, Hugh Laurie als Tarquin, Robert Waiting als Podge, Rosie Glossop als de kat in de fabriek, Alison Steadman als de kloeke hen, Zizi Vaigncourt-Strallen als het kleine konijntje, Dayle Hodge als het egeltje, Mark Lockyer als de vos, Sally Kinghorn als de dochter van de schouwburgdirecteur, en Peter Bayliss als de impressario.

The Snow Queen's Revenge

1996 | Animatie, Familiefilm, Fantasy

Verenigde Staten 1996. Animatie van Martin Gates.

Vervolg op THE SNOW QUEEN van het jaar ervoor. Dit keer wordt Dimly het rendier uit wraak ontvoerd door de boze sneeuwkoningin, wegens haar gedwarsboomde en mislukte plannen om de wereldheerschappij in handen te krijgen, door de hele wereld te bevriezen. Ellie en Peeps, de mus, reizen naar het zomerpaleis van de snode sneeuwkoningin en haar gemene trollen op de Zuidpool, om haar te slim af te zijn en Dimly te bevrijden. Het weinig verrassende scenario van regisseur Gates en Sue Radley heeft nog maar weinig te maken met het sprookje van Hans Christian Andersen. De kleintjes zullen wel genieten.

The Snow Queen

1995 | Animatie, Familiefilm, Fantasy

Verenigd Koninkrijk 1995. Animatie van Martin Gates.

Nieuwe animatieversie van het sprookje uit de titel van Hans Christian Andersen. De boze sneeuwkoningin ontvoert Tom als een paar glassplinters van haar spiegel in zijn oog terecht zijn gekomen, door toedoen van haar trouwe trollen. Het is een hele toer voor zijn zusje Ellie en Piep de Spreeuw om Tom weer uit de handen van de ijzige feeks te krijgen. Gemaakt voor het tv- en videocircuit.

Mole's Christmas

1994 | Animatie

Verenigd Koninkrijk 1994. Animatie van Martin Gates.

Het is kerstavond en het sneeuwt terwijl Walter de Mol en zijn vriend Rat het huis Mollenhof zoeken om daar een gezellige kerstavond te vieren. De route is echter niet zonder gevaren

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Martin Gates op televisie komt.

Reageer