Roland Bocquet

Componist

Roland Bocquet is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

La bavure

1994 | Misdaad

Frankrijk 1994. Misdaad van Alain Tasma. Met o.a. Bernard Verley, Clovis Cornillac, Renaud Ménager, Caroline Proust en Erick Deshors.

Autodief Bruno (M[KA1]enager) wordt betrapt. Zijn schitterende zus Betty (Proust) bepleit bij inspecteur Corti (Cornillac) zijn vrijlating wat diens meerdere Lessner (Verley) goed vindt op voorwaarde dat Bruno verklikker wordt. Betty en Corti weten dat Bruno niet is opgewassen tegen het misdaadmilieu. Bij een door Bruno getipte afrekening, is de politie niet tijdig aanwezig. Als de gangsters zich uit de voeten maken, wordt smeris Bricourt (Deshors) neergeschoten, maar Corti ziet dat het moordwapen van de politie is en komt achter heel veel onwelriekends. Franse standaard policier, redelijk gedaan. Scenario van Mathieu Fabiani.

Blessure

1985 | Misdaad, Drama, Thriller

Frankrijk 1985. Misdaad van Michel Gérard. Met o.a. Florent Pagny, Patricia Millardet, Boris Bergman, Riton Liebman en Rosette.

Na een aantal weinig ambitueuze komische films regisseert Gérard een politiefilm. Het gaat om achtervolgingen, moorden, vechtpartijen, drugstransport, anonieme grote bazen, schofterige huurmisdadigers, enz. De film heeft echter nog iets origineels: de dialogen zijn vrij geïmproviseerd door de acteurs wat een zekere levendigheid en spontaniteit geeft. Er is nog hoop.

La balance

1982 | Misdaad

Frankrijk 1982. Misdaad van Bob Swaim. Met o.a. Nathalie Baye, Philippe Léotard, Richard Berry, Maurice Ronet en Christophe Malavoy.

Uitzonderlijk harde en gewelddadige film (geregisseerd en geschreven door een Amerikaan), die speelt in Parijse politiekringen. Men probeert een gangsterbaas in de kraag te vatten door een voormalig medeplichtige (L[KA1]eotard) als informant op hem af te sturen. Baye is uitstekend in haar rol van prostitu[KA1]ee die verliefd is op de souteneur, die het slachtoffer zal worden. Winnaar van vele C[KA1]esars (de Franse tegenhanger van de Oscar), onder andere voor de beste film. Scenario van regisseur Swaim, die bij de dialogen geassisteerd werd door M. Fabiani. Camerawerk van Bernard Zitzermann.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Roland Bocquet op televisie komt.

Reageer