Stuart Burge

Regisseur

Stuart Burge is regisseur.
Er zijn 7 films gevonden.

After the Dance

1992 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1992. Drama van Stuart Burge. Met o.a. Anton Rodgers, Gemma Jones, Imogen Stubbs, Richard Lintern en John Bird.

Het liefdeloze leven van een jong, modieus stel wordt overhoop gegooid door de komst van een jong meisje. Dit in de vergetelheid geraakte tweede toneelstuk van Terence Rattigan uit 1939 beleeft met deze film zijn eerste hervertoning. Het is een met inzicht en humor gebrachte, maar bittere en controversiële aanval op de zelfgenoegzaamheid van die tijd. Anton Rodgers, Gemma Craven en John Bird zijn uitstekend.

The House Of Bernarda Alba

1991 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1991. Drama van Stuart Burge en Nuria Espert. Met o.a. Glenda Jackson, Joan Plowright, Deborah Findlay, Suzanna Hamilton en Gillian Hanna.

Sinds haar man gestorven is, leeft Jackson met haar vijf dochters in bijna totale afzondering. Ze hebben nauwelijks contact met de buitenwereld. Er heerst een beklemmende atmosfeer en de frustraties en spanningen stapelen zich op. Het komt tot een uitbarsting wanneer de verloofde van de oudste dochter een verhouding begint met haar jongere zus. Knap uitgewerkte tragedie, haast letterlijk verfilmd van het toneelstuk [KL]La casa de Bernarda Alba[KLE] van Federico Garcia Lorca, in een vertaling en aanpassing van Robert David Macdonald, maar dan opgenomen in re[KA3]ele decors. Toneelliefhebbers zullen smullen van de schitterende vertolking van beide doorgewinterde actrices. Het is als in een droom om de (niet eenvoudige) teksten door deze dames te horen declameren. Niet direct voor een avondje ontspanning, maar wie iets minder oppervlakkigs zoekt, zit hiermee zeker goed. Mooie fotografie van Simon Kossoff.

The Hour of the Lynx

1991 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1991. Drama van Stuart Burge. Met o.a. Simon Donald, Sylvestra Le Touzel en Eleanor Bron.

Een veroordeelde moordenaar krijgt tijdens een begeleid experiment een poesje, waarna hij bezwijkt aan een woede-aanval. Een tv-bewerking van de godsdienstige parabel van Per Olov Enquist, waarbij het origineel trouw is gevolgd. In wezen een intelligent stuk gespeeld met die personen.

Circles of Deceit

1990 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1990. Drama van Stuart Burge. Met o.a. Edward Fox, Jane Lapotaire, Branda Saunders en Clare Holman.

Fox, vader van een schizofrene zoon, speelt een soort eerlijke Han van Meegeren, die door zijn eigen vrouw Lapotaire bedrogen wordt, maar zich troost met Holman met wie hij hoopt te trouwen. Die molesteert echter haar vijf-jarige, buitenechtelijke zoontje. Tante Saunders is de biechtmoeder. Voor de liefhebbers van relatiedrama's, waarin iedereen leugentjes om bestwil vertelt.

Much Ado About Nothing

1984 | Komedie, Historische film

Verenigd Koninkrijk 1984. Komedie van Stuart Burge. Met o.a. Lee Montague, Cherie Lunghi, Katharine Levy, Jon Finch en Robert Lindsay.

Shakespeare's populaire komedie over een voorgenomen huwelijk dat gedwarsboomd wordt door plagerij en jaloezie. Na veel misverstanden en persoonsverwisselingen eind goed, al goed: een dubbele huwelijksvoltrekking. Klassiek werk zoals alleen de Engelsen dat kunnen maken voor de tv. Clive Dunn is bekend door zijn rol in DAD'S ARMY.

Othello

1965 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1965. Drama van Stuart Burge. Met o.a. Laurence Olivier, Frank Finlay, Maggie Smith en Joyce Redman.

Een briljante overzetting naar het witte doek van Shakespeares onsterfelijke verhaal over de Moor uit Venetië. Burge deed de regie, Olivier zorgde voor de produktie.

There Was a Crooked Man

1960 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1960. Komedie van Stuart Burge. Met o.a. Norman Wisdom, Alfred Marks, Andrew Cruickshank, Reginald Beckwith en Susannah York.

Wisdom verandert van image in deze uitstekende lachfilm. Hij speelt hierin een exploisievendeskundige, die betrokken raakt bij een bende van brandkastenkrakers. Geestig, satirisch en prima gespeeld, één van de grote na-oorlogse Engelse komedies.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Stuart Burge op televisie komt.

Reageer