Nugzar Shataidze

Scenarist

Nugzar Shataidze is scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Corn Island

2014 | Drama, Oorlogsfilm

Georgië/Duitsland/Frankrijk/Tsjechië/Kazachstan/Hongarije 2014. Drama van George Ovashvili. Met o.a. Ilyas Salman, Mariam Buturishvili, Tamer Levent en Irakli Samushia.

Corn Island van Georgiër George Ovashvili is een elegante metafoor voor de mens die een plek moet vinden in de wereld en worstelt met de elementen. Op een dag meert een oude boer aan bij een eiland midden in de rivier die Georgië van Abchazië scheidt. Hier zal hij een huis bouwen en hier zal zijn maïs groeien. Maar de oorlog tussen de twee landen is nooit ver weg. Een film waar niks mis mee is, maar die toch iets mist. Misschien omdat het om een coproductie van zes landen gaat, waaraan mensen van dertien verschillende nationaliteiten meewerkten, voelt de film, ondanks z'n kwaliteiten, ook ergens als arthouse volgens het boekje.

Gagma napiri

2009 |

Georgië/Kazachstan 2009. George Ovashvili. Met o.a. Tedo Bekhauri, Sopho Gvritishvili, Nika Alajajev en Archil Tabukashvili.

De andere oever is een Georgisch drama waarin een twaalfjarige jongen een Oliver Twist-achtig bestaan in hoofdstad Tbilisi wil inruilen voor een leven met zijn onbekende vader in naburig Abchazië. De tocht die de sympathieke jongeling vervolgens onderneemt, brengt hem in aanraking met een bonte stoet zonderlingen tegen de achtergrond van de door oorlog ontwrichte regio. Georgische filmmaker Ovashvili droeg zijn regiedebuut weemoedig op aan zijn 'thuisland', een gebied dat hij afschildert als een heilloos oord waar de inwoners schipperen tussen misnoegen en gelatenheid. Oprechte cinema.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nugzar Shataidze op televisie komt.

Reageer