Camille Sauvage

Componist

Camille Sauvage is componist.
Er zijn 9 films gevonden.

Amoureuses volcaniques

1979 | Erotiek

Frankrijk 1979. Erotiek van Jean-Marie Pallardy, Boris Pradlay en Claude Sendron. Met o.a. Claude Sendron, Claudine Beccarie, Françoise Quentin, Evelyne Deher en Sam Marray.

Een filmproducent brengt een bezoekje aan een scenarioschrijfster bij wie hij de verschillende delen van een uit sketches bestaande pornofilm heeft besteld. Dan volgt er een reeks erotische scènes zonder kop of staart, die allemaal even banaal en moeizaam overkomen. Het geheel is dan ook lelijk, slecht gefilmd en met de Franse slag gemonteerd, terwijl de acteurs maar nauwelijks overtuigd lijken te zijn van de noodzaak onder de leiding van een regisseur te spelen. De triomf van het niemandalletje in dit genre! De pseudoniemen van Jean-Marie Pallardy zijn Boris Pradlay en Claude Sendron.

En grandes pompes

1975 | Komedie

Frankrijk 1975. Komedie van André Teisseire. Met o.a. Roger Pierre, Jean-Marc Thibaud, Dora Doll, Edmée Deniau en Henri Génès.

In een klein dorpje moeten een begrafenis, een bruiloft, een wielerwedstrijd en een majorette-optocht in goede orde op elkaar volgen, volgens een door de pater en de burgemeester vastgestelde timing. In werkelijkheid loopt het allemaal anders. Botte humor van de grappenmakers Pierre en Thibaud, want een regie ontbrak. Scenario en dialogen stellen ook al niet veel voor. Zoals er lichte komedies bestaan, is dit een zware. Niemand durft zoiets tegenwoordig nog te vertonen, zelfs niet in een jeugdhuis. Ook bekend onder de titel LES COUSINS GERMAINS. De enige met een visum is 102m.

French Love

1972 | Erotiek

Frankrijk 1972. Erotiek van José Bénazéraf. Met o.a. Herman Ouwersloot, Catherine Franck, Patricia Hermenier en José Bènazéraf.

Een Amerikaanse diplomaat is voor een Vietnam-conferentie in Parijs en komt op het vliegveld - waar hij zijn gezin heeft weggebracht - in contact met twee stewardessen. Terwijl de trio-seks voor hen een tijdelijk spel is dat snel gaat vervelen, waarna ze weer andere minnaars zoeken, is voor hem de openbaring van de zinnelijkheid zo ernstig, dat hij moordzuchtig wraak neemt. Een curieuze gelijkschakeling van seksuele frustratie en imperialistische politiek in een trage en bijna actieloze film, die daaraan een zekere rituele fascinatie ontleent, maar soms ook hoogstvervelend wordt. De Amerikaanse anti-held wordt door een Nederlands fotomodel gespeeld.

Frustration

1971 | Drama, Erotiek

Frankrijk 1971. Drama van José Bénazéraf. Met o.a. Janine Reynaud, Michel Lemoine, Elizabeth Tessier en José Bénazéraf.

Een vrouw, die met haar zuster en zwager in een landhuis woont, is latent verliefd op haar zuster. Zij wil dit echter niet toegeven, probeert de echtgenoot te verleiden en krijgt pathologische fantasieën. Door het beperkte aantal personages en de minimale actie ontstaat aanvankelijk een suggestieve, erotische sfeer, maar de luie regie doet de verveling al snel toeslaan. Lemoine schreef zelf het scenario, voor zijn echtgenote Reynaud als de gefrustreerde heldin. Tessier liet zich later omscholen en is nu een gezaghebbend astrologe.

Le désirable et le sublime

1969 | Erotiek

Frankrijk 1969. Erotiek van José Bénazéraf. Met o.a. Ludia Lorenz, Henri Piegay, Robert Audran en Jane Avril.

Bij zijn bezoek aan het kasteel van een bevriend echtpaar, dat zich uit het dagelijks leven heeft teruggetrokken, praat een man over de toestand in Frankrijk. Hij heeft het in deze softseksfilm uiteraard vooral over zijn erotische belevenissen tijdens de mei-revolutie van 1968. Tegelijkertijd wordt er gekeken naar het tv-journaal: voor Bénazéraf een onverwachte gelegenheid om de toespraken van de presidentskandidaten op de korrel te nemen. Een van de weinige Bénazéraf-films waarin de verbitterde cineast uit die tijd zijn politieke opvattingen de vrije loop laat.

Chaque minute compte

1959 | Drama, Misdaad

Frankrijk 1959. Drama van Robert Bibal. Met o.a. Dominique Willms, Raymond Souplex, Jean Lara, Philippe Leroy en Véra Valmont.

Een rijke jongedame is de minnares geweest van de gangster wiens bende haar in zijn macht krijgt, tot de politie nog net op tijd ingrijpt. Het is een B-misdaadfilm zonder oorspronkelijkheid met (gezien de ontstaansperiode) ruime aandacht voor seks-scènes, die echter nogal lamlendig zijn uitgevallen.

Les Nuits de Montmartre

1955 | Misdaad, Drama

Frankrijk 1955. Misdaad van Pierre Franchi. Met o.a. Jean-Marc Thibault, Geneviève Kervine, Louis Seigner, Bernard Lajarrige en Jacqueline Porel.

De wens om 'gevaarlijk te leven' doet een jongeman balanceren op de rand van de misdaad tot hij van moord wordt verdacht. Als zijn onschuld bewezen is begint hij met een nachtclubdanseres een deugdelijker leven. Een vlot, maar niet erg orgineel misdaadverhaal, dat vooral het accent legt op de voorspelbare nachtclubfolklore.

Troisième cheminée à gauche

1948 | Komedie, Romantiek

Frankrijk 1948. Komedie van Jean Mineur. Met o.a. Jacaueline Cadet, Thérèse Dorny, André Versini, André Bervil en Henri Guisol.

Het een en ander rond woningnood, een armoedig appartement en wat zieleroerselen. Een met weinig middelen opgenomen film en de kijker vraagt zich af wat het slechtst is: het scenario, de regie of het spel. Grenst aan amateurisme. En bovendien belachelijke karakterbeschrijvingen. Zo is de jongeling beeldschoon en zo onnozel als wat. Ach ja, hij komt uit Indochina. Om te bewaren voor het nageslacht.

Madame et ses Peaux-Rouges

1948 | Komedie

Frankrijk 1948. Komedie van Serge T. de Laroche. Met o.a. Arletty, Pierre Dudan, Jean Clément, Louis Florencie en Christian Simon.

Het verhaal van deze film, gebaseerd op het thema van de denkbeeldige reis, biedt een beurtelings komische en droefgeestige toverwereld. Het werd geschreven door Pierre Véry. Het is interessanter dan de slordige, verwarde en qua tempo ongelijkmatige regie, die hier en daar grenst aan amateurisme. Maar er zijn opmerkelijke scènes in de magische sfeer van een afgelegen kasteel, dat tot vakantiekolonie is omgebouwd. Er wordt goed geacteerd door de kinderen, vooral Dudan. Een film die niet zal verouderen, de enige van deze onbekende regisseur. Deze film werd lang verloren gewaand.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Camille Sauvage op televisie komt.

Reageer