Nini Grassia is regisseur.
Er zijn 11 films gevonden.

Provocazione fatale

1990 |

Italië 1990. Nini Grassia. Met o.a. Carlo Mucari, Deborah Cali, Saverio Vallone, Anna Maria Clementi en Lucia Mortato.

Marine officier Mucari begint tijdens zijn vakantie een verhouding met de eigenares van het hotel. Dan komt ook haar knappe en verleidelijke dochter aan de beurt, die hij niet kan weerstaan. Tenslotte beleeft hij met de aantrekkelijke dochter van een visser een hartstochtelijke romance. Hij zal nu een keuze moeten maken tussen de drie vrouwen. De regisseur, die ook het scenario schreef, heeft hetzelfde thema al eerder gebruikt.

Il bacio dello scorpione

1990 | Mysterie, Erotiek

Italië 1990. Mysterie van Nini Grassia. Met o.a. Helmut Berger, Margie Newton, Mattia Sbragia, Carlo Mucari en Gabriele Tinti.

Een eng doch erotisch verhaal over moord en wraak. Een rechter van instructie gaat in z'n eentje naar de plaats waar hij van een drugsverslaafde een weerzinwekkende verhaal hoorde. Maar voordat hij daar aankomt doen zich een reeks plotselinge, vreemde en tragische incidenten voor. De commissaris van politie is de enige die de rechter ervan verdenkt direct of indirect iets met die gebeurtenissen te maken te hebben. Margie Newton is beeldschoon en sensueel en ze geeft ons royaal inzicht in haar fysieke kwaliteiten. Voor de rest: laat maar zitten.

Il fascino sottile del peccato

1987 | Drama, Erotiek

Italië 1987. Drama van Nini Grassia. Met o.a. Claudia Cavalcanti, Saverio Vallone, Alessandra Delli Colli, Daniela Trebbi en Vito Fornari.

Geheime verhoudingen, hartstocht en losbandigheid in de rijke en machtige, volkomen gedegenereerde familie van een industrieel. Er is slechts één opwindende sequentie van een liefdesscènes met Cavalcanti en Vallone en verder is het een oninteressante en slecht geregisseerde film.

Una tenera follia

1986 | Erotiek, Romantiek

Italië 1986. Erotiek van Nini Grassia. Met o.a. Saverio Vallona, Sonia Viviani en Margie Newton.

Het verhaal, dat zich afspeelt in Napels, heeft een dokter van middelbare leeftijd tot onderwerp die in zaken probeert te gaan, maar daarbij failliet gaat en zijn schulden niet kan betalen. Hij klopt aan om hulp bij zijn zoon, de playboy Paolo, die een verloofde heeft die erg veel van hem houdt en heel erg jaloers is, want Paolo heeft nog altijd een verhouding met een sensuele vrouw. Het wordt al snel een probleem met Paolo en zijn vader en de twee vrouwen. Overvloedig naakt en mooie vrouwen vormen de enige attractie van deze banale film.

Il cantante e il campione

1984 | Drama

Italië 1984. Drama van Nini Grassia. Met o.a. Marc Daimond, Elena Valentina en Sabrina Corcione.

De film speelt in het moderne Napels, maar problemen en misdaad aan de orde van de dag zijn. Twee jonge mensen doen hun best zich los te maken uit de ellende die hen omringt, en een beter leven op te bouwen. Het goede verhaal wordt de nek omgedraaid door pover spel en slechte regie.

Il Motorino

1984 | Muziek, Drama

Italië 1984. Muziek van Nini Grassia. Met o.a. Eleonora Vallone, Mario da Vinci, Sal da Vinci, Lino Crispi en Nunzio Gallo.

De rolprent gaat over een jongetje uit Napels, dat bij zijn vader woont, nadat zijn ouders uit elkaar zijn gegaan. Zijn moeder, die huis en haard verlaten heeft, mist haar zoon en probeert hem te benaderen tijdens een bezoek aan de stad. Het loopt natuurlijk goed af in deze voorspelbare, sentimentele film, die bol staat van Napolitaanse liederen. De rolbezetting is niets bijzonders.

O'surdato 'nnammurato

1983 | Romantiek, Drama

Italië 1983. Romantiek van Nini Grassia. Met o.a. Franco Cipriani, Elena Valentino en Annie Belle.

Franco vertrekt uit Napels om zijn dienstplicht te vervullen, maar hij belooft zijn verloofde Maria dat hij haar iedere dag zal schrijven. Hij houdt woord tot hij tijdens zijn verlof Daniëla ontmoet, de dochter van een generaal. Zij worden verliefd op elkaar. Niets nieuws onder de zon - een driehoeksverhouding zoals die veel vaker, en dikwijls ook veel beter, in films te zien is.

Lo Studente

1983 | Romantiek, Musical

Italië 1983. Romantiek van Nini Grassia. Met o.a. Nino D'Angelo, Jenny Tamburi, Chris Avram en Maria Fiora.

Na twintig jaar in Venuzuela vertoefd te hebben, keert baron Mario di Villalta terug naar zijn geboorteplaats Napels, waar hij een student in dienst neemt als zijn secretaris, zonder er oog voor te hebben dat de jongeman de vertrouweling is van een plaatselijke mafiabaas. Ondertussen wordt de student verliefd op één van zijn medestudenten. Deze verschrikkelijke film bestaat de volgende ingrediënten: romantiek, verraad, geweld en hartstocht, Napolitaanse levensliederen, slecht acteerwerk en een armetierig script. Overslaan.

Ave Maria

1982 | Romantiek, Muziek

Italië 1982. Romantiek van Nini Grassia. Met o.a. Nino D'Angelo en Maria Rosaria Omaggio.

Weer zo'n minkukelige romantische musical met de populaire Napolitaanse zanger Nino D'Angelo. Het oninteressante, clichématige, pretentieuze en sentimentele verhaaltje gaat over een jonge vader van een zevenjarig knulletje, die probeert een plaatsje te veroveren in de popwereld en die verliefd wordt op de beeldschone juf van zijn zoontje.

L'ultima volta insieme

1981 | Drama

Italië 1981. Drama van Nini Grassia. Met o.a. Massimo Ranieri, Enrico Maria Salerno en Anna Orso.

Een nieuwbakken advocaat komt werken op het beroemde advocatenkantoor van Falco, een Napolitaans magistraat, vriend van zijn vader. De jonge advocaat denkt dat zijn moeder dood is, maar ze leeft nog: zij is de minnares van een Camorra-baas. Tot zijn verrassing zal zij zijn eerste cliënte worden. Regisseur Grassia heeft niets bijzonders gemaakt van dit best goede verhaal. De spelers doen hun best.

Celebrità

1981 | Muziek, Romantiek

Italië 1981. Muziek van Nini Grassia. Met o.a. Nino D'Angelo, Regina Bianchi en Sonia Viviani.

Een film die alleen maar ter plaatse leuk gevonden wordt. Zanger/acteur Nino d'Angelo speelt hier de zoon uit een eerlijke maar arme Napolitaanse familie die het maakt in de showbusiness met behulp van zijn duistere baas. Hij ontdekt al gauw dat hij de prijs moet betalen voor het succes. Platvloers en slecht gespeeld.