Carrie Dobro

Acteur

Carrie Dobro is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Crusade: War Zone

1999 | Sciencefiction, Actiefilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1999. Sciencefiction van Janet Greek. Met o.a. Gary Cole, Daniel Dae Kim, David Allen Brooks, Marjean Holden en Carrie Dobro.

Deze pilotfilm voor de nieuwe serie CRUSADE gaat door, waar de aflevering BABYLON 5: A CALL TO ARMS ophield. Een dodelijk, biogenetisch in een laboratorium gekweekt virus wordt door de euvele, buitenaardse Drakhs op aarde verspreid uit wraak voor hun verbanning door de aardbewoners vijf jaar ervoor. De epidemie zal al het leven op aarde binnen vijf jaar uitroeien, tenzij er een tegenmedicijn wordt gevonden. Captain Matthew Gideon (Cole) staat aan het hoofd van een missie, die tot opdracht heeft om een vaccin te vinden. Hij verkent daarbij de bekende en onbekende delen van het universum. In deze eerste episode bevindt de aarde zich in quarantaine en is er grote paniek uitgebroken. Captain Gideon wordt afgecommandeerd naar Mars, waar hij het bevel krijgt over het ruimteschip Excalibur van de Aardse Alliantie. Van hieruit onderneemt de bemanning de koene kruistocht om de aarde te behoeden voor de ondergang. Captain Elizabeth Lochley (Scoggins) duikt later op in de serie, die met dertien afleveringen maar een kortstondig leven was beschoren. Het tempo is vlot en je verliest de aandacht niet. Het scenario is van J. Michael Straczynski, die deze tv-serie bedacht. Het camerawerk is van Fred V. Murphy, die alle dertien episodes voor zijn rekening nam. De waardering is voor de BABYLON-fans. Ook bekend als WAR ZONE, BABYLON 5: CRUSADE - WAR ZONE, CRUSADE: THE BABYLON PROJECT en THE BABYLON PROJECT: CRUSADE.

Babylon 5: A Call to Arms

1999 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1999. Sciencefiction van Michael Vejar. Met o.a. Bruce Boxleitner, Jerry Doyle, Jeff Conaway, Carrie Dobro en Peter Woodward.

De Alliantie mag zijn eerste lustrum vieren, maar de oorlog, waarbij de Shadows verdreven werden, heeft de gevaren niet uitgebannen. De Drakh, een ras van een lage soort arbeiders, heeft zich meester gemaakt van de technologie der Shadows en nu denken zij dat zij het herenvolk geworden zijn. Ze gaan op een vernietigingstoer en president Sheridan (Boxleitner) beschikt over twee prototypes van een slagschip: de Excalibur en de Victory. Kan hij daarmee de horde van Drakhs tegenhouden? Door de dromen van de Alliantie, waarin een dief, een gezagvoerder en een president bij elkaar komen, moet een nieuw bondgenootschap gesmeed worden dat de kruistocht kan ondernemen. Een uitstekende film, die nadat de serie is afgelopen, de weg voorbereidt voor het vervolg CRUSADE. Regisseur Vejar draaide in het verleden een aflevering van STAR TREK THE NEXT GENERATION - dat is bijna symbolisch. Het scenario is als vanouds van J. Michael Straczynski, hetgeen de fans garantie biedt. Het spel is alom genietbaar. Het camerawerk is van John C. Flynn. Dolby.

The Hypernauts

1996 | Familiefilm, Sciencefiction

Verenigde Staten 1996. Familiefilm van Leslie B. Hill. Met o.a. Marc Brandon, Glenn Herman, Heidi Lucas, Carrie Dobro en Tim Colceri.

Deze fantasierijke SF-film is een combinatie van [KL]Star Trek[KLE] en [KL]Mighty Morphin Power Rangers[KLE] die het beste uit deze twee succes-series verenigt. Drie eigenzinnige, jonge ruimtevaartkadetten (Brandon, Herman en Lucas), bekend als de Hypernauten, krijgen een laatste kans om hun carri[KA2]ere aan de Hypernaut-academie voort te zetten. Ze moeten daartoe een uitgewerkte satelliet binnenhalen. De missie is op zich simpel, maar als de satelliet ontploft, worden ze naar de andere kant van het universum geblazen. Daar raken ze bevriend met de vrouwelijke buitenaardse Kulai (Dobro), die in haar eentje vecht tegen de slechte Triiad. Kulai en de Hypernauten verdedigen het universum tegen het Rijk van het Kwaad. Het verhaal is niet bijster origineel, maar de vele acties en goede special effects zullen de aandacht van de kinderen gevangen houden. De computeranimatie is ongewoon goed voor een dergelijke voor kinderen bestemde produktie. Regisseur Hill weet bovendien het tempo hoog te houden en de jonge kijkers met high-tech popmuziek aan het scherm te kluisteren. Christy Marx heeft een prima SF-verhaal voor kinderen geschreven en ook het camerawerk van James Mathers is goed. Kinderen zullen hier gek op zijn. Deze proefaflevering van een uur gaat vooraf aan de een half uur durende, wekelijkse serie.

The Assault

1996 | Actiefilm, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1996. Actiefilm van Jim Wynorski. Met o.a. Stacie Randall, Matt McCoy, Melissa Brasselle, Sandahl Bergman en Leo Rossi.

Het scenario van Steve Jankowski en Melissa Brasselle naar een verhaal van Brasselle lijkt erg veel op de uitstekende film van John Carpenter ASSAULT AT PRECINCT 13 uit 1976. Carpenter`s film was op zijn beurt weer ge[KA3]inspireerd op de boeiende western van Howard Hawkes RIO BRAVO uit 1959. Deze minderwaardige film verdient nauwelijks het predikaat B-film. Een aantal vrouwen beleeft in een kelder, die groter lijkt dan het huis wat er boven staat, een aantal heel benauwde momenten, als ze belaagd worden door de drugsbende van dealer zonder medelijden Zigowski (Rossi). Vrouwelijke smeris Stacy (Randall), die hulp krijgt van ex- marinier Mike (McCoy), probeert ze te bevrijden. Veel geweld en weinig spel; Roger Corman, King of Trash, zou zich schamen. Het camerawerk is van Zoran Hochstätter.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Carrie Dobro op televisie komt.

Reageer