Paul Pasquier

Acteur

Paul Pasquier is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Die Auslieferung

1973 | Biografie, Drama

Zwitserland 1973. Biografie van Peter von Günten. Met o.a. Roger Jendly, Anne Wiazemsky, William Jacques, Claude Yersen en Sylvia Jost.

Russische revolutionair is na het doden van een verrader naar Zwitserland gevlucht, alwaar hij andere politieke bannelingen treft - Bakoenin, Herzen, Ogarev - met wie hij ideologische discussies voert. Rusland eist zijn uitlevering en dat gebeurt in naam van de verstandhouding met de tsaristische regering, die zijn misdaad van de politieke betekenis losmaakt en hem voor een gewone moord veroordeelt. Hypocrisie van de zogenaamde Zwitserse onafhankelijkheid wordt in het tweede deel overtuigend aangevallen, maar de film laat na om van historische personages meer te maken dan schematische spreekbuizen van hun ideologie, die zich in verondersteld dramatische scènes beter laat lezen dan aanhoren, zodat de verveling genadeloos toeslaat.

Quatre d'entre elles

1968 | Biografie

Zwitserland 1968. Biografie van Claude Champion, Jacques Sandoz en Yves Yersin. Met o.a. Mary Adossides, Erika Denzler, Dominique Catton, Yvan Dalain en Hélène Friedly.

Vier vrouwenportretten: Sylvie, Patricia, Erika en Ang[KA2]ele. Alle vier zijn interessant en schitterend neergezet in al hun spontaniteit. Onze voorkeur gaat uit naar Ang[KA2]ele (Yves Yersin), die mooier en interessanter is dan de rest.

La peur du silence

1958 | Misdaad, Thriller

Zwitserland 1958. Misdaad van Claude Rudane (Claude Durand). Met o.a. Alexandre Fédo, Paul Pasquier, Liliane Mattana, Jacques Baud en Christiane Zumbach.

Een zeer sombere politiefilm met een sadistische moord op een prostituée, overname van andermans identiteit, een afgelegen landhuis met een arts die een rijke erfgename tot waanzin moet brengen, een moord gesimuleerd door een medeplichtige knecht die vervolgens vermoord wordt voor de moeite, met als clou de moordenaar die door een enorme dog in stukjes wordt gebeten. De film werd na twaalf dagen in de bioscoop in beslag genomen omdat er klachten over waren geweest. Gemaakt door een filmfanaat die gek was op Hitchcock en Clouzot. Er zitten wat onhandige stukjes in, maar de sfeer is beklemmend.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Paul Pasquier op televisie komt.

Reageer