Francisco Betriu is regisseur.
Er zijn 9 films gevonden.

Una pareja perfecta

1997 |

Spanje 1997. Francisco Betriu. Met o.a. Chus Lampreave, Kiti Manver en Antonio Resines.

La duquesa roja

1996 | Komedie

Spanje 1996. Komedie van Francisco Betriu. Met o.a. Loles León, Rafael Alvarez, Rosa Maria Sardà en Javier Gurruchaga.

Sinatra

1988 | Drama

Spanje 1988. Drama van Francisco Betriu. Met o.a. Alfredo Landa, Ana Obregón, Maribel Verdú, Mercedes Sampietro en Nina Siemaszko.

Als zoon van een Italiaanse immigrant begint Frank Sinatra zijn carrière als zingende ober. Het is zijn droom om in Bing Crosby's voetsporen te treden. Wanneer hij de banden breekt met zijn dominante moeder, begint de legende pas echt. Een turbulente loopbaan volgt, waarin hij zowel als zanger als acteur wordt bejubeld en verguisd. Ook z'n privé-leven wordt gekarakteriseerd door hoge pieken en diepe dalen. Vele vrouwen, politici, gangsters en filmsterren paraderen door zijn leven. Uiteindelijk wordt Sinatra één van de rijksten der aarde en één van de meest geliefde zangers. Klassiekers als My way, Strangers in the night en New York, New York zijn voor eeuwig aan zijn naam verbonden

Réquiem por un campesino español

1985 | Drama

Spanje 1985. Drama van Francisco Betriu. Met o.a. Antonio Ferrandis, Fernando Fernán-Gómez, Antonio Banderas, Terele Pávez en Simón Andreu.

In de dagen voorafgaande aan de Spaanse burgeroorlog wordt een boer door de fascisten achtervolgd. Een afstandelijke en weinig overtuigende verfilming van de gelijknamige roman van Ramón J. Sender, uitsluitend gespeeld door Spaanse acteurs. Een commercieel succes.

La Plaza del diamante

1982 | Drama

Spanje 1982. Drama van Francisco Betriu. Met o.a. Silvia Munt, Lluís Homar, Lluis Julia, Jose Minguell en Elisandra Ribas.

In deze weergave van Rodoreda's schitterende, gelijknamige roman wordt op ontroerende wijze het levensverhaal van het volksmeisje Natalia verteld, voor, tijdens en na de Spaanse Burgeroorlog. Hoewel in details soms onzorgvuldig, ontstaat een overtuigend document van die tijd.

Los Fieles sirvientes

1979 | Komedie

Spanje 1979. Komedie van Francisco Betriu. Met o.a. Amparo Soler Leal, Francisco Algora, María Isbert en José Vivó.

Voor enkele uren kunnen een paar bediendes de plaats innemen van hun meesters. Een overdreven simplistische en voor de hand liggende film.

La viuda andaluza

1976 | Komedie

Spanje 1976. Komedie van Francisco Betriu. Met o.a. Francisco Algora, Bárbara Rey, Antoñita Colomé, Luis Eduardo Aute en Antoñita Colome.

Een primitieve plattelander doet mee aan een zoektocht naar goudaders in een rivier. De derde lange speelfilm van zijn maker: hij toont zijn zwak voor het groteske en het ellendige, altijd gecombineerd met een zekere dosis humor en ook een beetje tederheid.

Furia española

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Francisco Betriu. Met o.a. Mónica Randall, Cassen, Carlos Ibárzabal en Ovidi Montllor.

Een voetbalfan heeft alles voor zijn liefhebberij over. Scherpe, boosaardige parodie van de Spaanse realiteit. Tot op heden de krachtigste film van deze regisseur.

Corazón solitario

1972 | Romantiek, Drama

Spanje/Frankrijk 1972. Romantiek van Francisco Betriu. Met o.a. Jacques Dufilho, La Polaca, Máximo Valverde en Queta Claver.

Een ongelukkige jongen tobt zich af om voor het knappe meisje te zorgen dat bij hem is komen wonen. Zij streeft echter uitsluitend naar roem. Merkwaardig en aangrijpend melodrama, dat zijn kracht ontleent aan de tegenstelling tussen de twee hoofdrolspelers en de nauwkeurige observatie van het milieu waarin de film zich afspeelt.