Stephan Dimitrov

Regisseur, Componist

Stephan Dimitrov is regisseur en componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Liubovni Sanishta

1996 | Familiefilm

Bulgarije 1996. Familiefilm van Ivan Nichev. Met o.a. Ivailo Tzvetkov en Albena Ivanova.

Het mag een wonder heten dat Nichev zijn film in zijn bankroete vaderland Bulgarije kon afmaken. Alles draait rond de zieke jongen Edgar (Tzvetkov) die met zijn moeder in een duur sanatorium verpleegd wordt, waar hij vriendschap sluit met een pianist. Hij leert ook de dokter, die hem behandelt, beter kennen en stelt vast dat beide mannen zijn vriendschap gebruiken omdat zij in contact willen komen met zijn moeder. Edgar is dan ook zeer ontgoocheld dat hij als kind alleen in deze wereld staat en niet eens in staat is om zijn moeder te beschermen tegen zichzelf en tegen eventuele minnaars. Maar hij leert ook snel dat er verschillende waarheden zijn voor een en hetzelfde feit. Ontroerend spel van Tzvetkov; Nichev schreef het scenario en produceerde de film, die gaat over de filmische exploratie van de relatie kinderen-ouderen en jeugd- volwassenheid. Geschikt vanaf elf jaar en volwassenen kunnen er ook wat uit leren. Fotografie van Georghi Nicolov.

Poema

1986 | Drama

Bulgarije 1986. Drama van Stephan Dimitrov. Met o.a. Stephan Danailov, Iren Krivoshiyeva, Yosiff Surchadjiev, Ivan Andonov en Vassil Popiliyev.

Sociaal drama. Om een bergdorpje te voorzien van zuiver drinkwater moet een oude begraafplaats worden verwijderd. De energieke vrouwelijke arts drijft het conflict met de recalcitrante inwoners onbedoeld op de spits. Een dodelijk slachtoffer is noodzakelijk om hen op andere gedachten te bengen. De film bereikt door een mengeling van dramatische vormen en stijlen een allegorisch niveau.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Stephan Dimitrov op televisie komt.

Reageer