Theo Mackeben: muziek.
Er zijn 38 films gevonden.

Die Weihnachtsgans Auguste

1988 | Familiefilm

Oost Duitsland 1988. Familiefilm van Bodo Fürneisen. Met o.a. Dietrich Körner, Barbara Dittus, Käthe Reichel, Daniel Mewes en Peter Bause.

Peter L[KA3]owenhaupt (Mewes) is de zoon van een belangrijke zanger van de prestigieuze Semper Oper in Dresden. Peters vader Ludwig heeft de eretitel Kammers[KA3]anger. Vader Ludwig verheugt zich op de vetgemeste kerstgans, die tijdens de feestdagen op zijn bord zal komen. Peter krijgt echter medelijden met het dier en laat het vroegtijdig ontsnappen. En z[KA1]o kon het gebeuren dat er zaken misgingen tijdens [KL]Lohengrin[KLE], de opera van Richard Wagner, en dat er een gans rondwaggelde op het station van Dresden. Manfred Freitag en Joachim Nestler herschreven het verhaal van Friedrich Wolf en verplaatsten het in de `huidige` tijd van de DDR (die inmiddels geschiedenis is). Lotti Schawohl bewerkte het verhaal tot scenario en R[KA3]udiger Pelikan stond achter de camera. Verschrikkelijk (Oost-)Duits en echt niet veel aan.

Rivalen der Manege

1961 | Drama

Duitsland 1961. Drama van Harald Philipp. Met o.a. Elma Karlowa, Germaine Damar en Claus Holm.

Peter L[KA3]owenhaupt (Mewes) is de zoon van een belangrijke zanger van de prestigieuze Semper Oper in Dresden. Peters vader Ludwig heeft de eretitel Kammers[KA3]anger. Vader Ludwig verheugt zich op de vetgemeste kerstgans, die tijdens de feestdagen op zijn bord zal komen. Peter krijgt echter medelijden met het dier en laat het vroegtijdig ontsnappen. En z[KA1]o kon het gebeuren dat er zaken misgingen tijdens [KL]Lohengrin[KLE], de opera van Richard Wagner, en dat er een gans rondwaggelde op het station van Dresden. Manfred Freitag en Joachim Nestler herschreven het verhaal van Friedrich Wolf en verplaatsten het in de `huidige` tijd van de DDR (die inmiddels geschiedenis is). Lotti Schawohl bewerkte het verhaal tot scenario en R[KA3]udiger Pelikan stond achter de camera. Verschrikkelijk (Oost-)Duits en echt niet veel aan.

Rivalen der Manege

1958 | Drama, Actiefilm

Duitsland 1958. Drama van Harald Philipp. Met o.a. Claus Holm, Germaine Damar, Elma Karlowa, Marina Orschel en Helmut Schmid.

Bimbo Tagore (Holm) en zijn vrouw Marianne (Orschel) voeren een adembenemend trapezenummer uit in het circus Williams, dat het hoogtepunt van de voorstelling is. Bimbo en Marianne hebben een dochtertje dat Monika (Aberle) heet en zijn zowel in de ring als daarbuiten gelukkig. Voor de techniek is Bimbo`s halfbroer Kovacz (Schmid) verantwoordelijk. Kovacz is jaloers op hun geluk en op een kwade dag is er iets met de springplank niet in orde, waardoor Marianne neerstort en morsdood is. Omdat Bimbo aan de drank raakt en gedeprimeerd is, weet Monika`s tante (Prandhoff) de voogdij over haar nichtje verkrijgen. Met Bimbo valt daarop geen land meer te bezeilen hoewel de nieuwe, knappe op Bimbo verliefde dompteuse Yvonne (Karlowa) een poging doet met hem een nummer op te zetten. Van kwaad tot erger gekomen kan circusdirecteur Williams (Hartmann) Bimbo niet meer handhaven en ontslaat hem. Kovacz ziet nu zijn kans schoon om met Yvonne aan te pappen. Doch na een bezoekje van Bimbo`s agente (Heuser), ontwaakt Bimbo uit zijn roes en keert terug naar het circus. Het komt tot een gevecht met Kovacz, die het loodje legt en op zijn sterfbed een bekentenis doet, waardoor nog een ramp voorkomen kan worden. Een zwaar verouderd melodrama, niet in de traditie van de grote genrefilms, bovendien houterig gespeeld en zwakjes verfilmd. Het scenario is van Hans Raspotnik en Erich Kröhnke. Het camerawerk is van Willi Winterstein. Eastmancolor.

Bei Dir war es immer so schön

1954 | Musical, Drama, Muziek

Duitsland 1954. Musical van Hans Wolff. Met o.a. Heinz Drache, Georg Thomalla, Ingrid Stenn, Grethe Weiser en Albrecht Schoenhals.

Een schlager-componist heeft groot succes, maar verwaarloost vrouwlief, die wegloopt, waarna hij troost zoekt in de fles. Typisch Duitse ongeloofwaardige, valse schmalz. Het scenario is van Paul H. Rameau naar een idee van Hans Wolff. Het camerawerk is van Hans Schneeberger.

Es geschehen noch Wunder

1951 | Musical

Duitsland 1951. Musical van Willi Forst. Met o.a. Hildegard Knef, Willi Forst, Werner Fuetterer, Marianne Wischmann en Hans Leibelt.

Typisch Willy Forst-niemendalletje over een componist en een pianiste, en hun gemeenschappelijk levensliedje.

Die Sünderin

1951 | Drama

Duitsland 1951. Drama van Willi Forst. Met o.a. Hildegard Knef, Gustav Fröhlich, Jochen-Wolfgang Meyn, Robert Meyn en Aenne Bruck.

De kansels waren voor protestant en katholiek te klein om tegen deze film te protesteren. Knef speelt een meisje, van wie de vader door de Gestapo wordt meegenomen en dat om te overleven prostituée wordt. Onbegrijpelijk dat de Weense- operettefilmer Forst ook een drama kon maken, zijn eerste naoorlogse film met 'n schitterende rol van Knef. Het gerechtshof te Karlsruhe besloot overigens na aanklachten tegen 'Die Sünderin' dat film een kunstuiting was, zodat het de politie onmogelijk was geworden tegen de vertoningen ervan op te treden.

Wer bist du, den ich liebe?

1949 | Komedie, Romantiek, Muziek

Duitsland 1949. Komedie van Géza von Bolváry. Met o.a. Jaester Naefe, Adrian Hoven, Ivan Petrovich, Gisela Fackeldey en Bum Krüger.

Komedie der verwisselingen uit de jaren rond 1950-60. Een jonge vrouw verlooft zich na de dood van haar vader met een van zijn rijke schuldenaren. Zijn zoon, die haar alleen beschouwt als vrouw die gewetenloos op jacht is naar een bruidsschat, ontvoert haar naar een berghut. Na korte tijd komen zij terug als paar. Het is voor de toeschouwer moeilijk het warrige verhaal te volgen.

Und über uns der Himmel

1947 | Drama, Historische film

Duitsland 1947. Drama van Josef von Báky. Met o.a. Hans Albers, Lotte Koch, Annemarie Haase, Paul Edwin Roth en Otto Gebühr.

Albers komt uit de oorlog terug en vindt zijn huis in puin, zijn zoon blind en de vrouw van zijn vriend weduwe geworden. Hij wordt zwarthandelaar, maar komt tot inkeer. Documentaire fragmenten maken er een interessante morele vertelling van.

Germanin

1943 | Avonturenfilm

Duitsland 1943. Avonturenfilm van Max W. Kimmich. Met o.a. Peter Petersen, Luis Trenker, Lotte Koch, Albert Lippert en Carl Günther.

Een Duitse professor wordt tijdens WO I tegengewerkt bij zijn pogingen in Afrika de slaapziekte te bestrijden. De tegenwerking komt vooral van Engelse zijde en dit wordt uiteraard dik onderstreept in dit, groots opgezette, 'eresaluut aan de Duitse medische wetenschap'. We weten nú waartoe de Duitse medici en de Duitse farmaceutische industrie in 1943 óók bereid waren...

Frauen sind keine Engel

1943 | Komedie

Duitsland 1943. Komedie van Willi Forst. Met o.a. Marte Harell, Hedwig Bleibtreu, Margot Hielscher, Axel von Ambesser en Curd Jürgens.

Een beroemd filmregisseur wordt tijdens een bootreis omgeven door vrouwen die op eigenbelang uit zijn. Minder flitsend verfilmd dan men van Forst gewend is, maar toch heel amusant en met prima muziek van Mackeben. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was. Het scenario is van Geza von Cziffra. Het camerawerk is van Jan Stallich.

Die Gattin

1943 | Komedie

Duitsland 1943. Komedie van Georg Jacoby. Met o.a. Jenny Jugo, Willy Fritsch, Hilde von Stolz en Hans Brausewetter.

Puck weet haar man, een begaafde maar berooide binnenhuisarchitect, een mooi contract te bezorgen. Het succes stijgt hem dan zó naar het hoofd, dat hij haar verwaarloost. Een op maar liefst twee toneelstukken gebaseerde komedie die nergens haar afkomst verloochent, maar Jugo is leuk om naar te kijken.

Das Bad auf der Tenne

1943 | Historische film

Duitsland 1943. Historische film van Volker von Collande. Met o.a. Heli Finkenzeller, Will Dohm, Gisela von Collande, Richard Häussler en Paul Henckels.

Breughelachtige toestanden in een Vlaams stadje waar de burgemeesteres een badkuip krijgt waar de hele bevolking jaloers op is. Eén van de eerste Agfa-kleurenfilms. Het scenario is van Rolf Meyer, Herbert Tjadens en de regisseur. Het camerawerk is van Andor von Barsy en Hermann Wallbrück.

Altes Herz wird wieder Jung

1943 | Komedie

Duitsland 1943. Komedie van Erich Engel. Met o.a. Emil Jannings, Maria Landrock, Viktor de Kowa, Will Dohm en Elisabeth Flickenschildt.

De directeur van een chocoladefabriek, Hoffmann (Jannings), maakt door het toeval kennis met zijn kleindochter Brigitte (Landrock), terwijl hij van haar bestaan geen weet had. Zij is de dochter van zijn inmiddels overleden, buitenechtelijke zoon, die hij nimmer erkend had. Hoewel er aanvankelijk een afstand tussen grootvader en kleindochter is, gaat de jonge Brigitte van haar opa houden en de oude heer bloeit helemaal op. De familie denkt er anders over: de oude Hoffmann is oude bok, die nog een groen blaadje lust en zich een jonge meid heeft aangeschaft. Hoewel het geld van Hoffmann is, vrezen zij het ergste voor hun erfenis. Neef Paul (Kowa) werkt in de fabriek van zijn oom en hij neemt Brigitte in dienst als zijn secretaresse. Hij wordt op haar verliefd en wordt zelfs jaloers op zijn oom. Op een feestelijke familiebijeenkomst onthult Hoffmann het geheim en kan de verloving gevierd worden. Deze familiefilm met een lach en een traan is de zwanenzang van de grote acteur Jannings (o.a. DER BLAUE ENGEL uit 1930) en we zien hem voor de laatste keer alle registers opentrekken van zijn artistieke kunnen. Scenario van Walter Wassermann en C.H. Diller. Camerawerk van Fritz Arno Wagner.

Abenteuer im Grand-Hotel

1943 | Komedie

Duitsland 1943. Komedie van Ernst Marischka. Met o.a. Wolf Albach-Retty, Hans Moser, Carola Höhn, Theodor Danegger en Maria Andergast.

Een berooide jonge graaf, die als chauffeur de kost verdient, komt door zijn charmes in moeilijkheden. Zijn kamerdienaar poogt hem daaruit te redden. Die kamerdienaar is Moser en dus zou er toch wel wat te lachen moeten zijn. Dit is hoogst zelden het geval! Gelukkig is er pittige muziek van Mackeben, maar daardoor alleen wordt een film niet gered. Gedraaid in Oostenrijk, dat door de Anschlu[KL29] (1938-1945) Duits geworden was.

Hochzeit auf Bärenhof

1942 | Drama

Duitsland 1942. Drama van Carl Froelich. Met o.a. Heinrich George, Ilse Werner, Paul Wegener, Lina Carstens en Ernst von Klipstein.

Roswitha von Krakow geeft de al oudere baron Hanke haar ja-woord hoewel ze in het geheim verliefd is op Lothar von Pütz. Op de dag van de verloving komt de baron daar achter en trekt hij zich terug. Een niet zo erg fijnzinnige bewerking van de novelle van Hermann Sudermann. Vanwege George toch het aanzien waard.

Ohm Krüger

1941 |

Duitsland 1941. Hans Steinhoff. Met o.a. Emil Jannings, Lucie Höflich, Werner Hinz, Ernst Schröder en Gisela Uhlen.

Een met een flink budget geproduceerde film over de wederwaardigheden van de leider van de opstandige Afrikaander Boeren, Paul Krüger. Een uiterst vervelende propagandafilm.

Der Weg ins Freie

1941 | Drama

Duitsland 1941. Drama van Rolf Hansen. Met o.a. Zarah Leander, Hans Stüwe, Eva Immermann, Siegfried Breuer en Hedwig Wangel.

Een zangeres oogst roem, maar in het leven en in de liefde is er maar weinig geluk voor haar weggelegd. Eén van Leanders betere rollen in een film waarin antisemitische accenten zijn te bespeuren.

Das Herz der Königin

1940 | Biografie, Drama

Duitsland 1940. Biografie van Carl Froelich. Met o.a. Zarah Leander, Willy Birgel, Lotte Koch, Will Quadflieg en Rudolf Klein-Rogge.

Intriges aan het hof van de 17de-eeuwse koningin Elizabeth van Engeland, met veel anti-Engelse onzin en liedjes als 'Wo ist dein Herz?' en 'Schlummerlied'. Zarah Leander, nota bene, is Mary, Queen of Scots.

Bal paré

1940 | Drama

Duitsland 1940. Drama van Karl Ritter. Met o.a. Ilse Werner, Paul Hartmann, Hannes Stelzer en Käthe Haack.

Een jongeman, die verliefd wordt op een balletdanseres, ontdekt dat zijn vader haar financieel ondersteunt en legt dat verkeerd uit. Tussen al zijn nazi-propagandafilms door regisseerde Ritter deze romantische geschiedenis.

Ich bin Sebastian Ott

1939 | Thriller

Duitsland 1939. Thriller van Willi Forst. Met o.a. Willi Forst, Trude Marlen, Otto Tressler, Paul Hörbiger en Gustav Diessl.

Een thriller over een kunstvervalser, geregisseerd en gespeeld door Forst in nota bene een dubbelrol. Een alleraardigste, serieuze Krimi.

Es war eine rauschende Ballnacht

1939 | Muziek, Biografie, Drama

Duitsland 1939. Muziek van Carl Froelich en Géza von Cziffra. Met o.a. Zarah Leander, Marika Rökk, Hans Stüwe, Aribert Wäscher en Fritz Rasp.

Allerlei liefdesperikelen rondom Tsjaikowsky die er maar niet uitkomt en dus, eenzaam en bedroefd, de 'Pathétique' gaat componeren. Melodrama op grote schaal en zonder een greintje bekommernis om historische feiten. Het scenario is van Geza von Cziffra, Frank Thiess, Georg Wittuhn en Jean Victor. Camerwerk van Franz Weihmayr.

Bel Ami

1939 | Muziek, Komedie, Drama

Duitsland 1939. Muziek van Willi Forst. Met o.a. Willi Forst, Johannes Riemann, Olga Tschechowa, Ilse Werner en Hilde Hildebrand.

Guy de Maupassant`s roman, spelend in Parijs omstreeks 1880 (Duitse titel van het boek: 'Der Schöne Georg') krijgt van Forst een wrang einde: de op vrouwtjes beluste avonturier wordt tenslotte een deugdzaam burgermannetje, en daarmee kon de film bij Goebbels en de zijnen door de beugel, al werd De Maupassants vrolijke satire er deerlijk door verkracht. Liedje: 'Du hast Glück bei den Frau'n, bel ami' van Theo Mackeben. Parijs lijkt hier trouwens verdacht veel op het film-Wenen waar anti- nazi Forst zo mee vertrouwd was.

Tanz auf dem Vulkan

1938 | Musical

Duitsland 1938. Musical van Hans Steinhoff. Met o.a. Gustaf Gründgens, Ralph Arthur Roberts, Sybille Schmitz, Theo Lingen en Gisela Uhlen.

Zes jaar voordat Jean-Louis Barrault zijn beroemde rol speelde in LES ENFANTS DU PARADIS, vertolkte de populaire Duitse acteur/regisseur Gründgens de rol van Debureau in deze film, waarin het liedje 'Die Nacht ist nicht allein zum Schlafen da' iets anders bedoelt dan men zou denken: namelijk de oproep aan Parijzenaars anno 1830 tot opstand, reden waarom Goebbels de platen met het liedje verbood, echter niet deze film van de nazi- getrouwe Steinhoff. Het scenario is van Hans Rehberg, regisseur Steinhoff en Peter Hagen. Het camerawerk is van Edwald Daub.

Heimat

1938 | Musical, Drama

Duitsland 1938. Musical van Carl Froelich. Met o.a. Zarah Leander, Heinrich George, Lina Carstens, Leo Slezak en Ruth Hellberg.

Omstreeks 1900 keert een beroemd geworden zangeres in haar vaderland terug en verzoent zich met haar vader. Liedjes 'Drei Sterne sah ich scheinen' en 'Eine Frau wird erst schön durch die Liebe'. Nou, dan weet je het wel. De film kwam zo goed in de fascistische kraam van pas dat de Italianen zowel als de Duitsers er verschillende prijzen aan gaven. Door de lens keek Franz Weihmayr. Naar een toneelstuk van Hermann Sudermann, bewerkt door Harald Braun.

Ein Mädchen geht an Land

1938 | Drama

Duitsland 1938. Drama van Werner Hochbaum. Met o.a. Elisabeth Flickenschildt, Alfred Maack, Günther Lüders, Hans Mahler en Walter Petersen.

Een verfilming van Eva Leidmanns roman over een op een rijnaak geboren meisje dat zo graag met een zeeman zou trouwen.

Patrioten

1937 | Romantiek

Duitsland 1937. Romantiek van Karl Ritter. Met o.a. Lída Baarová, Mathias Wieman, Hilde Körber, Paul Dahlke en Bruno Hübner.

Een Duitse vliegenier stort in WO I neer achter de vijandelijke linies. Goebbels vriendin Baarova is het meisje dat trouw op de vliegenier wacht.

Daphne und der Diplomat

1937 | Romantiek

Duitsland 1937. Romantiek van Robert A. Stemmle. Met o.a. Karin Hardt, Gerda Maurus, Hans Nielsen, Karl Schönböck en Ilse Meudtner.

De danseres Daphne is verliefd op de diplomaat Bentley. Pas na veel wederwaardigheden beseft ze dat haar coach Achim haar ware liefde is. Middelmatige ontspanning, ondanks de medewerking van de befaamde danseres Meudtner en de muziek van Mackeben.

Unter heissem Himmel

1936 | Avonturenfilm

Duitsland 1936. Avonturenfilm van Gustav Ucicky. Met o.a. Hans Albers, Lotte Lang, Aribert Wäscher en René Deltgen.

Een uitgerangeerde kapitein raakt verwikkeld in wapensmokkel. Albers is te zien in een spannend avontuur, dat eindigt met een spectaculaire reddingsactie als een schip na een explosie dreigt te zinken.

Intermezzo

1936 | Muziek

Duitsland 1936. Muziek van Josef von Baky. Met o.a. Tresi Rudolph, Albrecht Schoenhals, Franz Weber, Hansi Arnstaedt en Erich Fiedler.

Een zangfilm met en voor de soprane Tresi Rudolph. De zangeres Adrienne Madelon gaat er, kort voordat zij met Fiedler in het huwelijk treedt, vandoor. In het casino wordt zij door pech achtervolgd, en wanneer zij tenslotte geen geld meer heeft, geeft zij haar stem als onderpand aan een geheimzinnige heer, Trent (Schoenhals) genaamd. Hij kan nu bepalen, wanneer en waar Madelon zingt. Hoezeer zij daar ook tegen in opstand komt, ze komt niet meer van Trent af. Met tegenzin moet zij uiteindelijk toegeven, dat zij zelfs verliefd op Trent is geworden. Wanneer haar bruidegom haar heeft opgespoord, is het te laat. Ze heeft voor Trent gekozen. Pluspunten in deze film vormen de interessante verwikkelingen en de muziek van Mackeben. Het contrast tussen de mooie zangstem van Tresi Rudolphs en haar holle, harde manier van spreken in de dialogen is schrikwekkend.

Pygmalion

1935 | Komedie

Duitsland 1935. Komedie van Erich Engel. Met o.a. Jenny Jugo, Gustaf Gründgens, Eugen Klöpfer, Anton Edthofer en Käthe Haack.

Het bekende toneelstuk van G. B. Shaw over taalprofessor Higgins die Liza Doolittle haar vervelende dialect afleert. Ludwig Berger verfilmde twee jaar later in Nederland ook een PYGMALION-versie.

Mach' mich glücklich

1935 | Musical

Duitsland 1935. Musical van Artur Robison. Met o.a. Albert Lieven, Else Elster, Harald Paulsen, Ursula Grabley en Julia Serda.

Aan boord van een schip wordt een ontdekkingsreiziger per ongeluk met het verkeerde meisje in de echt verbonden. Een duidelijk op Amerikaanse leest geschoeide revuefilm.

Der Student von Prag

1935 | Horror, Drama

Duitsland 1935. Horror van Artur Robison. Met o.a. Dorothea Wieck, Adolf Wohlbrück, Theodor Loos, Fritz Genschow en Erich Fiedler.

Een zwakke verfilming van Hanns Heinz Ewers' roman over de student die zijn spiegelbeeld verkoopt om naar de hand van een knappe zangeres te kunnen dingen, maar tenslotte krankzinnig wordt. Paul Wegener had in de zwijgende filmversie uit 1913 van Stellan Rye veel succes, evenals Conrad Veidt in 1926 onder Henrik Galeen.

Das Einmaleins der Liebe

1935 | Komedie

Duitsland 1935. Komedie van Carl Hoffmann. Met o.a. Luise Ullrich, Paul Hörbiger, Lee Parry, Theo Lingen en Paul Henckels.

Alvorens te trouwen wil Sopie weten of haar toekomstige man wel over de nodige kwaliteiten beschikt. Ze observeert hem tijdens diens afscheid van het vrijgezellenleven en is dik tevreden! Alleraardigste komedie met een prima, door Ullrich en Hörbiger aangevoerd, ensemble en met pittige muziek van Theo Mackeben.

Liebe, Tod und Teufel

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Reinhart Steinbicker en Heinz Hilpert. Met o.a. Käthe von Nagy, Albin Skoda, Brigitte Horney, Aribert Wäscher en Paul Dahlke.

Een verfilmde bewerking van Robert Louis Stevensons alleraardigste verhaal 'The Bottle Imp' over een matroos die een fles koopt die al zijn wensen vervult, maar voordat hij sterft moet hij de fles doorverkocht hebben voor minder dan de prijs die hij betaalde, omdat zijn ziel anders naar de hel gaat. Schlager: 'So oder so ist das Leben'.

Die Finanzen des Grossherzogs

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Gustaf Gründgens. Met o.a. Viktor de Kowa, Hilde Weissner, Heinz Rühmann, Paul Henckels en Maria Loja.

In een dwergstaatje breekt bijna revolutie uit omdat men denkt dat de heersende vorst Ramon II er met de staatskas vandoor is. Ramon komt echter terug met een bruid, een Russische grootvorstin, waarna iedereen gelukkig is. Murnau's houterige versie uit 1924 was in Amerika aanleiding voor komische parodieën van o.a. Stan Laurel en Ben Turpin. De versie van Gründgens, een toneelacteur en -regisseur, treft de juiste toon.

Liebelei

1933 | Drama, Romantiek

Duitsland 1933. Drama van Max Ophüls. Met o.a. Magda Schneider, Luise Ullrich, Willi Eichberger, Paul Hörbiger en Gustaf Gründgens.

Magda Schneider (Romy's moeder) speelde als Christine haar glansrol in deze beroemde Ophüls-film die nergens sentimenteel wordt. De scène waarin Schneider hoort dat haar luitenant dood is, is een cinematografisch hoogtepunt. Als er ooit een liefdesgeschiedenis hartveroverend werd verfilmd, dan is het met deze film. Eric Segal van LOVE STORY had beter eerst eens enkele keren naar deze film kunnen kijken. Bijzonderheden over de gelijktijdig gedraaide Franse versie aldaar te vinden onder UNE HISTOIRE D'AMOUR. Scenario van regisseur Ophüls, Curt Alexander en Hans Wilhelm. Camerawerk van Franz Planer.

Fünf von der Jazzband

1932 | Komedie, Muziek

Duitsland 1932. Komedie van Erich Engel. Met o.a. Jenny Jugo, Rolf von Goth, Karl Stepanek, Fritz Klippel en Günther Vogdt.

Per ongeluk wordt Jessie (Jenny Jugo) mee aangenomen met een viermans-jazzbandje. Zij kan geen noot lezen, maar de vier heren zijn sm[KA2]o[KA2]or op haar. Erich Engel (niet te verwarren met Erich Engels) raakte beroemd met zijn Jenny Jugo-komedies.

Ein steinreicher Mann

1932 | Komedie

Duitsland 1932. Komedie van Stefan Székely. Met o.a. Curt Bois, Dolly Haas, Adele Sandrock, Liselott Schaak en Paul Hörbiger.

Juweliersbediende Curt (Bois) slikt per ongeluk een diamant in van de aristocratische Adele von Hahnenkamp (Sandrock). Toentertijd was een operatie niet mogelijk, dus hij wordt naar het kasteel gebracht en angstvallig in de gaten gehouden. Hij voelt zich al snel thuis en laat zijn vriendin (Haas) overkomen. Maar ook een dievenbende zit achter de kostbare steen aan. Tijdens een gekostumeerd bal wordt Curt ontvoerd. Na een wilde achtervolging wordt hij bevrijd. Dan komt de steen te voorschijn: hij had hem helemaal niet ingeslikt. Een dolle klucht waarin acteur/danser/zanger Curt Bois zijn veelzijdig talent kan laten zien. Het werd zijn laatste film voordat hij Duitsland moest verlaten.