Zofia Merle

Acteur

Zofia Merle is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Auf Wiedersehen Amerika

1993 | Komedie

Polen/Duitsland 1993. Komedie van Jan Schütte. Met o.a. Otto Tausig, Jakov Bodo, Zofia Merle, Christa Berndl en George Tabori.

Bitterzoete, met veel liefde gedraaide en goed gespeelde film over twee joodse mannen waarvan er een met een niet-joodse vrouw is getrouwd. Na dertig jaar in New York gewoond te hebben, willen ze terug naar Polen. Ofschoon er van alles mis gaat - ze stranden in Berlijn en vieren de Kerst bij het Leger des Heils - loopt het uiteindelijk toch nog goed af: het stel vindt een huis in Polen en blijft daar wonen. De man die alleen is, vindt een vrouw die met hem teruggaat naar New York. Het wordt duidelijk dat het hedendaagse Polen achterblijft bij de herinneringen aan vroeger. Vol ironie en humor. Scenario van Thomas Strittmatter en regisseur Schütte. Camerawerk van Thomas Mauch.

Tabu

1988 | Drama, Romantiek

Polen 1988. Drama van Andrzej Baranski. Met o.a. Grazyna Szapolowska, Bernadetta Machala-Krzeminska, Krzysztof Gosztyla, Bronislaw Pawlik en Zofia Merle.

Een Skandinavische film, gemaakt in Polen. Gebaseerd op het boek van de Finse auteur Timo K. Mukka dat in Finland al eerder werd verfilmd. Het is een symbolisch verhaal over liefde, haat en dood. Twee vrouwen, moeder en dochter, vechten voor de liefde van de jonge Krystian; als hij ervandoor gaat trouwt de zwangere dochter met de oude dorpsorganist, ooit de minnaar van haar moeder. De gebeurtenissen brengen de moeder tot zelfmoord. Regisseur Baranski verruilde de aardse benadering van `KOBIETA Z PRPWINCJI` (1985) voor de puurheid van de Griekse tragedie, met twijfelachtig resultaat.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Zofia Merle op televisie komt.

Reageer