Hugo Alvarez

Acteur

Hugo Alvarez is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Eva Perón

1996 | Drama, Biografie

Argentinië 1996. Drama van Juan Carlos Desanzo. Met o.a. Esther Goris, Victor Laplace, Cristina Banegas, Pepe Novoa en Irma Córdoba.

Het laatste jaar van Eva Per[KA1]on (Goris) vanaf het moment in april 1951 dat ze zich kandidaat wil stellen voor het vice- presidentsschap onder haar man en Argentijns president Juan Per[KA1]on (Laplace). In augustus krijgt ze de steun van het volk voor haar kandidatuur, maar kort daarop krijgt ze te horen dat ze kanker heeft. Dan volgt de snelle, fysieke aftakeling. Naast Alan Parker's EVITA maakten de Argentijnen zelf een biopic over de vrouw die in Argentinië vereerd werd als een godin. Het is in de eerste plaats een politieke film, waarin de hoogtepunten vooral de dialogen zijn tussen Eva en Juan als ze het hebben over de dilemma's van de macht en de aandacht die uitgaat naar de verschillende vormen van het Peronisme. De parlementaire oppositie is groot, want ondanks Evita's populariteit blijft ze in de ogen van de afgevaardigden de bardanseres en een lichtekooi. De film eindigt met haar dood in 1952, de afsluiting van een tijdperk. De macht van Juan Perón begon te tanen en in 1955 werd hij afgezet en week hij uit naar Spanje. Hij sleet zijn dagen in Madrid. Een boeiend portret, veel rustiger dan Parkers musical en veel dichter bij de waarheid. Het scenario is van de hand van José Pablo Feinman. Achter de camera nam Juan Carlos Lenardi plaats. Internationaal uitgebracht als EVA PERON: THE TRUE STORY. Dolby Stereo.

Stannar du sȧ springer jag

1995 | Romantiek

Noorwegen 1995. Romantiek van Gunila Ambjörnsson. Met o.a. Kim Anderzon, Johan Rabaeus, Staffan Kihlbom, Basia Frydman en Pia Johansson.

Anna is een gescheiden, zelfzekere, onafhankelijke vrouw van vijfenveertig. Enkel op het vlak van de liefde wil het niet lukken. Na vijf jaar heeft haar laatste vriend, Sten (Rabaeus) haar laten zitten, net nu ze een huis ge[KA3]erfd heeft waaraan nog heel wat moet gebeuren. Ze plaatst, op aanraden van vriendinnen, een annonce in de hoop een goede timmerman aan de haak te slaan. Maar dat loopt niet van een leien dakje. Een oppervlakkige romantische komedie waarin wel heel wat levenslessen vervat zitten (vooral langs vrouwelijke kant). Het minste dat je kan zeggen is dat de film ernorm 'man- onvriendelijk' is. Een leuk niemendalletje geschreven door regisseur Ambjörnsson. Fotografie van Hakan Holmberg. Dolby Stereo S.R. Digital.

Tag till himlen

1989 | Familiefilm, Drama

Zweden/Ecuador 1989. Familiefilm van Torgny Anderberg. Met o.a. Carlos Lopez, James Coburn, Hugo Alvarez en Teodor De la Torre.

Een negen-jarig jongetje in Ecuador loopt weg uit het weeshuis, omdat het hondje dat hij had binnengesmokkeld, door de strenge pater eruit gezet was. Hij komt aan de kost als schoenpoetsertje. Hij wil - samen met zijn hond - op zoek gaan naar zijn ouders, die in de stad over de wolken (de hoofdstad Quito) zouden bevinden en dat is dus `in de hemel`. In in de hemel - zo heeft hij van de pater geleerd - wonen alleen maar goede mensen. Onderweg sluit hij vriendschap met een ouwe landloper (Coburn) en een treinmachinist Alvarez. De pater laat hem opsporen door de politie, dus moet onze held zich steeds schuilhouden. Charmant, maar te sentimenteel en te veel dialoog. In Ecuador opgenomen en gebaseerd op het boek van de regisseur. Vanaf zeven jaar.

El caso Huayanay: testimonio de parte

1980 | Drama

Peru 1980. Drama van Federico García. Met o.a. Hugo Alvarez, Jaime Prada, Pedro Gala en Edwin Segovia.

Boerengemeenschappen in het Centrale Andesgebergte voeren een gerechtelijk proces tegen een moordenaar, verkrachter en uitvoerder van geweldadige acties tegen de boeren en stellen hem, krachtens een voorouderlijke praktijk, op eigen houtje terecht. Ruwe en sterke film, geschreven door de maker zelf.

Djungelaventyret Campa

1976 | Familiefilm, Avonturenfilm, Western

Zweden 1976. Familiefilm van Torgny Anderberg. Met o.a. Gunnar Hellstrom, Hugo Alvarez, Amadeo Barboza, Delfina Paredes en Myriam Reategui.

Twee kleine Indiaanse meisjes worden door een missionaris, die ze met het geloof wil opvoeden, ontvoerd uit een dorpje in het oerwoud van Peru. Het verhaal, dat is gebaseerd op een ware gebeurtenis, is op locatie gefilmd in de oerwouden van Peru, en Peruaanse Indianen spelen de hoofdrollen. USA-titel: JUNGLE ADVENTURE CAMPA.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hugo Alvarez op televisie komt.

Reageer