Ann Shoemaker: cast.
Er zijn 10 films gevonden.

Sunrise at Campobello

1960 | Biografie

Verenigde Staten 1960. Biografie van Vincent J. Donehue en Vincent Donehue. Met o.a. Ralph Bellamy, Greer Garson, Hume Cronyn, Jean Hagen en Ann Shoemaker.

Een oprecht verhaal over president Franklin Delano Roosevelt, zijn politieke strijd en zijn manhaftig gevecht tegen polio. Goed geacteerd. Bellamy en Garson zí[KA1]jn gewoon het echtpaar Roosevelt.

The House by the River

1950 | Horror, Film noir, Thriller

Verenigde Staten 1950. Horror van Fritz Lang. Met o.a. Kathleen Freeman, Louis Hayward, Jane Wyatt, Dorothy Patrick en Lee Bowman.

Romanschrijver Hayward zonder succes doodt tijdens een onduidelijke waas van list en bedrog per ongeluk de dienstmeid. Vervolgens probeert hij de schuld in de schoenen te schuiven van zijn onvolwaardige broer Bowman. Een vreemd en onheilspellend verhaal dat hier en daar onwaarschijnlijk is, maar veel verrassende wendingen heeft en een onverwachte finale. Sfeervol verfilmd. Het scenario is van Mel Dinelli. Het camerawerk is van Edward Cronjager.

Conflict

1945 | Misdaad, Film noir, Thriller

Verenigde Staten 1945. Misdaad van Curtis Bernhardt. Met o.a. Humphrey Bogart, Alexis Smith, Rose Hobart, Charles Drake en Grant Mitchell.

V[KA1]ergezocht verhaal over een man (Bogart) die zijn vrouw vermoordt (Hobart) omdat hij verliefd is op haar zuster (Smith) die overigens niets van hem moet hebben. De niet erg overtuigende inhoud wordt door de vakkundige acteurs niet gered. Scenario van Arthur T. Horman en Dwight Taylor naar een verhaal van Robert Siodmak en Alfred Neumann. Camerawerk van Merritt B. Gerstad.

Above Suspicion

1943 | Oorlogsfilm, Thriller, Drama, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1943. Oorlogsfilm van Richard Thorpe. Met o.a. Joan Crawford, Fred MacMurray, Conrad Veidt, Basil Rathbone en Reginald Owen.

Crawford en MacMurray moeten op hun huwelijksreis spioneren voor de Britse Geheime dienst in Parijs tijdens WO II. Pure ontspanning, met Joan die de Nazi's de baas is. Het scenario is van Melville Baker, Patricia Coleman en Keith Winter naar een roman van Helen MacInnes. Het camerawerk is van Robert Planck.

Strike Up the Band

1940 | Musical

Verenigde Staten 1940. Musical van Busby Berkeley. Met o.a. Mickey Rooney, Judy Garland, Paul Whiteman, June Preisser en William Tracy.

Rooney is slagwerker in de drumband van de high-school. Hij weet van de schooldirecteur gedaan te krijgen om op een schoolfeest eens echte muziek te mogen maken. Hij laat zijn vriendin Garland zingen. Ze hebben een reuze succes en daarom willen ze meedoen aan een populair radioconcours, de Paul Whiteman Show, maar het geld voor de reis ontbreekt. Als ze het reisgeld bij elkaar gescharreld hebben, wordt een lid van de band ernstig ziek en moet terstond in Chicago geopereerd worden. Rooney biedt aan een vliegticket te betalen met het vergaarde reisgeld. De vader van een leerling blijkt een belangrijke functie te hebben bij de spoorwegen, en de zaak is gered. Judy Garland zingt 'Our Love Affair' en voert 'Nell of New Rochelle' en 'Do The Conga' op.

Seventeen

1940 | Drama

Verenigde Staten 1940. Drama van Louis King. Met o.a. Jackie Cooper, Betty Field, Otto Kruger, Richard Denning en Peter Lind Hayes.

Cooper is geweldig als een tiener die het volwassen-worden onder ogen moet zien in deze bewerking van een Booth Tarkington-roman.

My Favorite Wife

1940 | Romantische komedie

Verenigde Staten 1940. Romantische komedie van Garson Kanin. Met o.a. Irene Dunne, Cary Grant, Randolph Scott, Gail Patrick en Ann Shoemaker.

Zeer vrije bewerking van Alfred Tennysons negentiende-eeuwse gedicht 'Enoch Arden', waarin een zeeman schipbreuk lijdt, bij terugkeer ontdekt dat zijn vrouw is hertrouwd en dan sterft aan een gebroken hart. Ditmaal is het juist de vrouw (Dunne) die op een eiland strandt, en dan ook nog in het gezelschap van een interessante man... Zeven jaar later komt ze weer terug, man Nick (Grant) weet zich met de situatie geen raad. Dunne en Grant zijn aan elkaar gewaagd in een vermakelijke screwball-comedy. Oscarnominaties voor het geestige script (van onder andere Leo McCarey), score en art-direction.

Romance of the Redwoods

1939 | Western

Verenigde Staten 1939. Western van Charles Vidor. Met o.a. Charles Bickford, Jean Parker, Al Bridge, Gordon Oliver en Ann Shoemaker.

Dit is een zogenaamde houthakkers-western (Lumberjack- western), hetgeen betekent dat deze film zich afspeelt in het houthakkersmilieu, waar Bickford verliefd is op Parker. Alles gaat fout als Oliver boven water komt en Parker het hof gaat maken. Dan komt hij onder mysterieuze omstandigheden om en Bickford is de hoofdverdachte. Michael Simmons schreef het langzame scenario naar het boek van Jack London.

Babes in Arms

1939 | Musical, Komedie, Western

Verenigde Staten 1939. Musical van Busby Berkeley. Met o.a. Mickey Rooney, Judy Garland, Charles Winninger, Guy Kibbee en June Preisser.

Gebaseerd op een Broadway-musical van Rodgers en Hart. Twee aanstormende musicalartiesten grijpen in moeilijke tijden hun kansen. Tijdens een auditie zingen ze een vrolijk geluimd 'Good morning' en zijn meteen goed voor een (karig) engagement. Nu mogen ze dromen over een carrière: hij als componist en producer, zij als 'big star'. Babes in Arms, de eerste musical die Berkeley voor MGM maakte, was meteen een hit. Zijn sterren, Judy Garland en Mickey Rooney, mochten nog een paar keer opdraven. In 1940 maakten ze samen Strike up the Band. Een jaar later volgde Babes on Broadway. Niet allemaal even goed, soms een beetje oubollig, maar nog steeds het bekijken waard.

Chance at Heaven

1933 | Drama

Verenigde Staten 1933. Drama van William A. Seiter. Met o.a. Ginger Rogers, Joel McCrea, Marian Nixon, Andy Devine en Ann Shoemaker.

Eerlijke, hardwerkende McCrea verlaat zijn verloofde Ginger voor de verwende Nixon uit de betere kringen. Het oprechte spel en de realistische kleinsteedse sfeer zijn de enige pluspunten in deze afgezaagde film.