Lucie Singeling

Acteur

Lucie Singeling is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Rembrandt Fecit 1669

1977 | Historische film, Drama

Nederland 1977. Historische film van Jos Stelling. Met o.a. Frans Stelling, Ton de Koff, Lucie Singeling, Hanneke van der Velden en Aya Gill.

In Nederland door de critici gekraakt, in het buitenland met ontzag bejegend (en o.a. een maandenlang succes in een Parijse bioscoop) is deze Rembrandtfilm een puntgaaf historisch drama, dat naadloos aansluit bij films van grote cineasten als Straub en Duras. Stelling kijkt, met verbluffend mooie ensceneringen (camera Ernest Bresser) naar de kijkende Rembrandt om de toeschouwer van de film opnieuw te leren kijken. Frans Stelling als de jonge en Ton de Koff als de oude Rembrandt steken Charles Laughton in REMBRANDT (1936) naar de kroon. Een film met klassieke allures.

Elckerlyc

1975 | Komedie, Historische film, Drama

Nederland 1975. Komedie van Jos Stelling. Met o.a. George Bruens, Lucie Singeling, Geert Thijssens, Jan van der Steen en Nel de Vries.

Na MARIKEN VAN NIEUMEGHEN leerde Stelling van zijn fouten en maakte een onthutsend mooie, oogverblindende eigen(wijze) versie van de middeleeuwse allegorische zedenles. Het wonderbaarlijke aan ELCKERLYC is dat een Stelling met zoveel flair een visie heeft durven filmen in plaats van het geijkte drama of het bekende verhaaltje af te leveren. De ezel sjouwende Elckerlyc die door anderen te doden God wil zijn, werd in Stellings bruisende kleuren een Kafkaëske, moderne mens. Het camerawerk is van Ernest Bresser en de ritmische montage is van Ate de Jong, later zelf regisseur.

Mariken van Nieumeghen

1974 | Historische film, Drama

Nederland 1974. Historische film van Jos Stelling. Met o.a. Lucie Singeling, Sander Bais, Ronnie Montagne, Anneke Van der Velden en Ronni Montagne.

Een bruisende film, een overrompelende blik in de middeleeuwen door middel van het verhaal van Mariken wier schoonheid door de duivelse komediant Moenen wordt gebruikt om mensen tegen elkaar op te zetten. Stellings enscenering van middeleeuwse gebeurtenissen is bijna geniaal en zijn interpretatie van het moraliteitsverhaal doordacht. Jammer dat de continuïteit van de film gebreken vertoont. Bewondering verdient ook Stellings spelregie in dit meeslepende debuut, een unicum in Nederland.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lucie Singeling op televisie komt.

Reageer